Mennyire van szüksége nyelvtudásra egy nemzetközi kamionsofőrnek?
Egy kis angol az alap. Ha nem akarsz sokat activityzni meg kínlódni. Na meg cégeknél az utasítások és a tájékozódáshoz szükséges dolgok is nagyrészt angolul (is) vannak kiírva. Kb minden országban. Ha Angliába is menned kell arról meg ne is beszéljünk... :D Nagyon g**ik tudnak lenni ha nem tudsz velük kommunikálni. Mert ugye az hogy valaki gagyog valamennyire angolul az szerintük a legalapabb alap, főleg ha nemzetközi kamionsofőrről van szó. Hisz világnyelv. Én mondjuk nem utálom az angol pályát mert nagyjából megértem őket, meg én is nagyjából meg tudom magam értetni velük, így van kommunikáció és nincs probléma. De többi országban is igaz, nem beszélsz az anyanyelvén, akkor mondja angolul (még ha csak nagyon alapokat tud ő is), ha azt sem érted akkor minimum úgy néznek rád mint a véres rongyra, meg hülyének is néznek hogy akkor mit akarsz itt. Valahol meg egyenesen ki van írva hogy francia, angol, német nyelvet beszélnek, ha nincs kommunikáció, nincs rakodás.
Aztán attól függően hogy merre fuvarozol, németül/franciául köszönés, megköszönés, elköszönés meg hogy felraksz vagy leraksz. Ezek az alapok. Többre nem is igazán van szükséged, egy valakit úgyis találnak aki meg tudja értetni magát veled angolul ha valami olyan rendkívülibb dolog van. Ha meg te nem tudsz olyan szinten hogy azt megértsd, akkor felhívod a céged és valszeg tudnak segíteni, de az egy kicsit kínos ha valami alap dolog és telefonos segítség kell hozzá. Mellesleg ilyen esetre google/microsoft fordító is van.
Röviden: nagyban megkönnyíti a dolgod a nyelvtudás, de nélküle is lehet csinálni, max sokkal kellemetlenebb tud néha lenni.
Logisztikai tapasztalataim alapján a legtöbb csak pár szakmai szót ismer angolul.
Manapság annyira kevés a sofőr, hogy nem mernek a cégek nyelvtudást, érettségit, vagy más kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!