Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Arra gondoltam? (lent infó)

Arra gondoltam? (lent infó)

Figyelt kérdés
Németet tanulok sajnos, és úgy volt hogy angolt tanulok 9-től. Most 7-es vagyok. Mi lenne ha 9-ediktől nem angolt, hanem franciát tanulnék, és kimennék Luxembourgba dolgozni??Szerintetek??Egyetem után gondoltam. A házzal nem lenne gond, vannak kint ismerősök.Szerintem jobban járok, minthogy Magyarországon elkezdek dolgozgatni...
2010. aug. 22. 09:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha inkább németet tanulnál, aztán a németek Führerje lennél, és visszacsatolnád Luxemburgot? Akkor ott is németül beszélnének :P

Kissé túlságosan előre tervezel, nem gondolod? Az se biztos, hogy felvesznek egyetemre, de egyébként is, milyen egyetem? Mert a legtöbb egyetemi végzettséggel külföldön ugyanazt tudod csinálni, amit egyetem nélkül: melózhatsz egy gyárban szalag mellett, vagy lehetsz buszsofőr.

Arról nem is szólva, hogy lehet, hogy addigra ház se lesz, egyáltalán azt megkérdezted tőlük, hogy most mit szólnának, ha odaköltöznél hozzájuk?

2010. aug. 22. 10:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem meg tök jó, hogy ilyen okos vagy és előre tervezel! Tanács: nagyon jó a francia, de angol nélkül ebben a világban már nem boldogulsz. A némettel a hátad mögött hamar meg fogod tanulni. Szóval francia+angol is legyen. Jó ötlet, hogy tervezed a külföldet, mindenkinek csak ajánlanám, hogy hosszabb-rövidebb ideig nézzen világot. Lehet, hogy egyetem alatt ösztöndíjat is kaphatsz. Szóval hajrá, ügyes vagy!
2010. aug. 22. 11:11
 3/6 A kérdező kommentje:
informatika, de ha kukáshiányvan akkor megyek :D havi (közel)500ezerér?? :D ott kevés, de itt rengeteg.
2010. aug. 22. 12:43
 4/6 A kérdező kommentje:

vagyis hát informaktikából jó vagyok :D

de majd meglátom hogy megy 9felett és akkor eldöntöm

a matek se megy rosszul, a magyart nem szeretem, de luxi-ban nem kell :D a legjobb osztályfőnökiből vagyok :DD

2010. aug. 22. 12:45
 5/6 A kérdező kommentje:
mamám tud angolul, és arra is gondoltam, hogy 8adikban azthiszem lehet vizsgázni nyelvől, akkor leteszem a németet, és utánna csak francia + angol-ra koncentrálnék.
2010. aug. 22. 12:47
 6/6 A kérdező kommentje:
a buszsofőr se rossz :D de kitudja mit hoz az élet....
2010. aug. 22. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!