Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri munka mellett elvégezni...

Megéri munka mellett elvégezni ezt?

Figyelt kérdés

Most diplomázok nyáron ,közgazdász leszek,van egy jó munkám egy multinál,pénzügyön,

ami nagyon jól fizet de én mégis gyűlölöm minden percét.

Anno a szüleim kényszerítettek gazdasági szakra,mert hogy ezzel lehet jól elhelyezkedni,ami sikerült is,csak éppen boldogtalan vagyok.

Alapvetően művészlélek,kreatív ember voltam mindig is,kiskorom óta imádok fotózni,zsigerből jön az egész,a művészies meglátás (sokan mondták már és mindig mindenki velem fotóztatja magát a barátok közül).

Arra gondoltam,hogy a munkám mellett levelezőn elvégezném a Metropolitan egyetemen a fotográfia szakot. Majd ha elvégeztem,lehet,hogy később azon a területen helyezkednék el inkább,de addig sem adnám fel a bizros munkámat,hogyha mégsem válik be,akkor maradhassak ennél.

Szerintetek hülyeség? Megérné?

2021. ápr. 20. 22:48
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Nem hülyeség. Én is hobbiból kezdtem hasonlót munka mellett, mostmár egy egész komoly külföldi cég bérli a munkámat.
2021. ápr. 20. 22:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem az. Több ismerősöm cukrászatot is tanult multis munka mellett, mert élvezi, hogy a kezével is alkothat valamit.
2021. ápr. 20. 22:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is érdemes!
2021. ápr. 20. 23:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen érdemes, de azt is lásd, hogy az élet, a munkaerőpiac nem úgy működik, hogy azt csináljuk mindig, amit szeretünk!

Maradjon meg fixnek a jelenlegi állásod, mellé elvégzed a sulit, majd ráállsz valami egyedi dologra és ha bejön, akkor jön a váltás.

2021. ápr. 21. 08:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindig az álmaidat kövesd, különben boldogtalan leszel.

Én 30 éves koromig elhittem a sületlenséget, hogy "el kell jól helyezkedni", aztán majd jó lesz az életem.

Egy idő után nem bírtam a céltalan hajtást, és otthagytam az egészet - évekig tartott, amíg felépítettem valami mást helyette.

2021. ápr. 21. 09:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

kitanulni valami olyat, ami érdekel mindenképp hasznos. ha másra nem, a kiégés elkerülésére, figyelem lekötésére, lelkesedés megőrzésére, visszahozására mindenképp hasznos. na meg, hogy tanuljon az ember - szinte mindegy is, hogy mit, csak folyamatosan tanuljon, működésben tartsa az agyát, kreativitását, stb.

azt nem árt tudnod, hogy nem lehetetlen fotózásból megélni, de napról-napra egyre nehezebb. most a járvány különösen megnehezíti a fotósok életét, mert megtizedelődtek a munkáik (nincsenek esküvők, nincsenek rendezvények, nincsenek céges programok, home office-ból még dolgozni se nagyon járnak be a cégekhez, nemhogy fotóztassák a dolgozókat, stb. minden a minimumra esett vissza, vagy teljesen megszűnt.)

de a járvány nélkül is, mióta minden telefonban van fényképezőgép, azóta mindenki fényképez, és extrém sokan próbálnak fotózásból megélni. a belépési küszöb nagyon leesett (a többség pl. egyetemre se vesztegeti az idejét, energiáját, csak egy OKJ tanfolyammal, vagy akár anélkül is belevág). iszonyatos túlkínálat van fotósokból, miközben egyre ritkábban és egyre kevesebbet akarnak költeni rá az emberek, hiszen a legtöbb esetben bőven elég nekik, amit a telefonnal, vagy egy olcsóbb fényképezőgéppel maguknak meg tudnak csinálni. sokszor még a cégek is inkább vesznek egy fényképezőgépet és majd valamelyik dolgozó kattintgat vele, minthogy egy fotósnak fizessenek a képekért.

azzal a résszel különösen érdemes nagyon óvatosan bánni, hogy "később azon a területen helyezkednék el". a fotózás jellemzően nem igazán olyan terület, ahol csak úgy elhelyezkedsz, mint közgazdászként.

a fotózást zömében inkább vállalkozásként önállóan űzik. magadnak kutatod fel az ügyfeleket, csak a te munkádon és képességeiden múlik, hogy van-e bevétel, vagy nincs. nincs fix fizetés, nincs garantált szabadság, nincs táppénz - illetve van, csak azokat is mind neked kell kitermelned, amikor nem vagy beteg.

ez NAGYON más, mint alkalmazottnak lenni egy cégnél, fix fizetést, betegség esetén táppénzt kapni, el lehet menni szabadságra és főleg nem neked kell mindent kitalálni és működtetni a cégben. van, akinek ez akár jobban is bejön (és a közgazdász képzettséged akár sokat segíthet is benne, hogy jól menjen), de mindenképp nagyon más, mint alkamazottnak lenni. és ennek a zömét a suliban nem tanítják meg.

létezik persze fotózásban is alkalmazotti munka, de az jóval ritkább, nehezebb bekerülni, pláne mivel nagyon sokan szeretnének is. ráadásul, ha alkalmazott vagy, akkor fotósként is ugyaúgy nem azt csinálod, amit szeretnél, hanem amiért fizetnek, nem úgy ahogy te jónak látod, hanem ahogy a főnököd mondja. szóval oda a szabadságod, ami miatt csinálni akartad. persze még mindig lehet jobb ez, mint más munka, de azért nem biztos, hogy azt kapod majd tőle, amit remélsz.

2021. ápr. 21. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!