Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az álláspontotok arról,...

Mi az álláspontotok arról, hogy jelenleg egy 8 általánost végzett betanított munkás sokkal jobban keres, mint egy diplomás tanár, aki 5 évet járt ezért egyetemre?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 18. 15:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

10: Nekem legutóbb köműves annyit mondott: Menjen 2 ezer euróért Ausztriába dolgozni az, aki csak 600 ezret akar keresni.

Ennyi piacra öntött támogatással képzelem mennyit kereshet.

2021. ápr. 18. 19:16
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
én egy teljesen alap kőműves munkára, majdnem másfél milliós ajánlatot kaptam és ebből több mint egymillió csak a munkadíj volt. inkább megcsináltam magamnak...
2021. ápr. 18. 19:33
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Azért vannak itt durva kommentek...

A tanár nem termel annyi értéket, ez kimondottan tetszik :).

Akik így gondolják, ne felejtsék el, hogy az orvos a mérnök, de még a segédmunkás is egy pedagógusnál kezdte, nélkülük nem igazán létezne a most megszokott társadalom.

Egyébként nem a betanított munkás keres sokat, hanem a tanár keveset. Én a betanított munkástól nem sajnálom a pénzt, de a pedagógusokat is fizessék meg.

Ennek az lesz a vége, hogy kvázi kihal a szakma, utánpótlás szinte semmi, néhányan maradnak hivatástudatból, a többi meg a férgese lesz, aki máshova (pl. versenyszféra) nem kell.

Az egész társadalom fogja meginni a levét ennek előbb vagy utóbb.

2021. ápr. 19. 01:33
 14/20 anonim ***** válasza:
30%
13: reál beállítottsággal nem is normális az teljesen aki tanárnak megy. Vagy nagyon erős a hivatás tudata. Töri meg irodalom tanár sztem azért mindig lesz, de a matek és fizika oktatással valóban gond lehet.
2021. ápr. 19. 06:05
 15/20 anonim ***** válasza:
37%

A 7-es válaszoló tökéletesen jól látja!

Visszaakarják hozni a Kádár-rendszert, mert máshoz nincs meg a képességük, tudásuk, értelmük. Cél a hatalom megtartása mellett a folyamatos kizsigerelés, lopás, bomlasztás.

Pártállamiság, teljes felügyelet a tanulatlan tömeg felett!

Lásd, média, bíróság, egyéb törvénykezés, MTA, ezek már mind a kezükben van!

Szépe lassan az alapítványokon keresztül, az ország teljes vagyona átkerül a maffiózókhoz.

Na ez a megbúvó ok, ami nagyon szomorú, mert az értelmiség elfogjak hagyni az országot, aztán marad a massza.

2021. ápr. 19. 09:17
 16/20 anonim ***** válasza:
87%
Én se sajnálom a betanított munkás 8 elemista végzettségű embertől a pénzt de számos diplomás szakma bele értve a tanárokat is alul van fizetve. Ez viszont durva. Nem csak a tanár van némelyik 1 biteshez képest alul fizetve hanem versenyképes végzettségű emberek is. S amugy meg sok 8 elemista túl van fizetve olyan munkáért miért keres vki több százezret amit egy csimpánz is el tud végezni? Nem a szakmunkáról beszélek teszem azt kőműves, villanyszerelő stb. Irreális bárhogyis váltott műszak akármi miért kell egy primitív munkáert netto 300at fizetni? Mire? A versenyszférába az irodista diplomas is ki van hajtva s sok esetben mindössze 300-400 körül kapnak úgy h egyetemen több évet tanultak s mondjuk tudnak gyököt vonni. Vicc.
2021. ápr. 19. 11:05
 17/20 anonim ***** válasza:
9%

A másik ok, a társadalom megosztása, lássátok a 16-os válaszolót! Ostoba!

Megy az ellentét keltés, meg, hogy mire fizetnek primitív munkáért ennyi? Te agyhalott 16-os válaszoló!!!!

ŐK az egészségüket is kockára teszik (műszakozás, kemény fizikai munka, stb.). Valamint, ha nincs jelentkező, akkor több bért adnak. Kereslet-kínálat.

Nem sajnálom sem a betanított munkástól, sem a szakmunkástól azt a bért!

Elvileg egy diplomásnak kéne annyi eszének lennie, hogy felmérje a helyzetét és, akár más irányba átképezze magát! Ha ez sem jön be neki, akkor irány külföld.

Igazából a mindenkori GDP-hez kéne igazítani a béreket.

2021. ápr. 19. 11:29
 18/20 anonim ***** válasza:
25%
Vagyis százalékosan!
2021. ápr. 19. 11:31
 19/20 anonim ***** válasza:
49%
Azt hogy ez egy hazugság és egy értelmetlen,semmitmondó kijelentés
2021. ápr. 19. 14:45
 20/20 anonim ***** válasza:
64%
17es agyhalottka! A diplomás hova képezze át magát, tanulja ki mondjuk a falevel, alma szedegetés művészetét, vagy esetleg hogyan kell ásni? Adj még tanácsot hogy a diplomásnak is értékelhető végzettségének es tudásanak megfelelő összeget kapjon. Ezen fenti művészetek hiányában úgy érzem ezt a teljesítményt nem lehet elérni. Lehet a legtöbb diplomás rossz helyről merített elvégre az agyhalottak csak erre képesek. Szívesen fogadjuk diplomásként a coach tréninget avagy diploma nélkül 8 elemivel hogy jutottam el a csúcsra? Talán az almaszedes még megy az ásás viszont már nem biztos😉
2021. ápr. 21. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!