Multi cégnél mennyi lehet az irodai dolgozónak a kezdő fizetése?
A mérnök, a közgazdász, meg az IT-s is irodai dolgozó, de a végzettség nélküli adminisztrációs emberek is.
A kezdő bére frissdiplomásként az első 3-nak 400-500 bruttó, az utóbbit nem tudom, gondolom kevesebb.
Imádom ezt az irodai dolgozó kifejezést :D. Tipikusan olyan emberek használják, akik soha nem dolgoztak szellemi munkát. Ennél jobb már csak az "irodista".
Ügyvéd is irodában dolgozik, mégsem irodai dolgozónak hívjuk. Ne általánosítsunk már ennyire...
Irodai dolgozó egy asszisztens is, meg egy minőségügyi vezető is. Egyik keres 250 ezret nettóban, a másik 2 milliót. Nem mindegy miről beszélünk.
Úgyhogy ne "irodai dolgozó"-zzunk már... Ha ennyire fogalmad nincs mit csinál egy-egy munkakör, akkor ki se írd. Ha konkrét pozícióra vonatkozi ka kérdés, akkor meg írd oda :D
Szóval itt a válasz. Nettó 200 ezertől nettó 3 millióig valamennyit. Ennyit keres egy "irodai dolgozó".
Azért értelmezzünk már dolgokat.
Egy igazgatót, vagy egy vezetőt nem hívnak irodai dolgozónak csakmert irodában dolgozik.
Az "irodai dolgozó" az irodai munka világában a "tisztség" nélkülire vagy a belépőszintű (entry job) munkára értendő azaz a feladat végrehajtó rétegre aki már nem oszt ki tovább másoknak feladatokat.
#8: Akkor te is beláthatod, hogy ez egy ritka idióta kifejezés :D.
Mérnök vagyok. Szellemi munka, többnyire irodában dolgozom, ha nem a gyártósoron eszetlenkedek. Nem annyira hívnám ennek a tipikus kamu "irodista" meg betanított szellemi melónak. De irodában dolgozom. Akkor én "irodai dolgozó vagyok"?
Főnököm a minőségügyi vezető. Ugyan abban az irodában ül mint én, csak egy üveggel lekerített saját irodában. Akkor ő? Ő irodai dolgozó?
Hülyeség amit magyarázol... Tipikusan a nem szellemi munkakört végző emberek "irodistáznak", akik életükbe nem végeztek szellemi munkát és az ég világon fogalmuk nincs, hogy mit csinál egy-egy munkakör, nekik minden irodában dolgozó ugyan olyan kamu feladatokat végez. Legyen az egy titkárnő, egy logisztikus, vagy egy felsővezető. Irodista. Kész. Gép előtt pötyög. Ennyi. Bárki meg tudja csinálni nem?
Felejtsük már ezt el :D.
"Akkor én "irodai dolgozó vagyok"?
Főnököm a minőségügyi vezető. Ugyan abban az irodában ül mint én, csak egy üveggel lekerített saját irodában. Akkor ő? Ő irodai dolgozó?"
Nem! Az Az irodai dolgozó az aki a vállalati hivatalos kommunikációt / ügyeket végzi a ranglétra legalján, szóval nem a PR igazgató, és nem is a marketing vezető.
Hanem a titkárnő / koordinátor, munkaügyis, / vállalati oktató...
Végrehajtó, és nem döntéshozó!
Mérnökként ezt nem tudni gázos, én csak portás vagyok haver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!