A magyar munkavállalók miért elegszenek meg minimálbérrel?
"mondd csak hany olyan hirt hoz le a fokusz hogy "ehenhalt a 110ezret kereso alkalmazott"?"
Éhen halni azért nem annyira könnyű, mint amennyire ezzel közhelyként szeretnek dobálózni. Mondjuk hány olyan hírt hozott le a fókusz, hogy egy hajléktalan éhen halt? Sehányat.
Ettől függetlenül 110e Ft-ból mindenféleképpen nagyon nadrág összehúzós az élet, nagyon rossz körülmények között. Onnan már tényleg a következő lépcsőfok az a hajléktalanság.
Nehezen lehet megelni a minimalberbol? Igen, mocskosul, ezt kar ragozni
Akkor egyeduli megoldas az, hogy az ember tovabbtanul, kepzi magat, hogy ne csak egy szuperalacsony hozzaadott erteku, max erettsegit ( vagy meg azt sem) kivano munkat tudjon elvegezni az ennek megfelelo minimalberert. :(
Az erettsegi/szakma - sot bizonyos esetekben meg a diploma is - ingyenes. Idegennyelv tudas is felszedheto valamilyen szinten (kb kozepszinten) iskolaban, utana meg interneten korlatlan mennyisegu angol nyelvu szoveg, video van, amivel lehetne tovabb finomitani a nyelvtudast.
De ha nem is ingyenes, az is megoldhato, en sem voltam eleg szorgalmas/eszes, hogy ingyen tanulhassak, hat egyetem alatt dolgoztam, hogy ki tudjam fizetni a tandijat (szuleim nem tudtak nekem), es pluszba diakhitelt vettem fel.
Nyilvan nem art, ha az ember nem felnottkoraban dobben ra, hogy bizony tanulni kellett volna. Ha megis csak felnottkent jut el erre a szintre, akkor bizony lejjebb kell adni az igenyekbol, “sok mindent el kell fogadni” meg a “szulokkel, haverral egyezkedni”. A kesve eszmelesnek ara van, de ha valaha valtoztatni akar az ember, akkor kenytelen lesz aldozatokat hozni, a semmire nem fog tobb penzt kapni. :(
28., szerintem kevered a szavakat?
Egyszeru a megoldas? Igen, egyszeru, hogy MI a megoldas, mert mas megoldas nincsen.
De az “egyszeru” szo nem ugyanazt jelenti, mint a “konnyu”.
“A tanarok masrol hablatyolnak.”: Azert igy hirtelen nehezen tudom elkepzelni, hogy az oaltaluk “hablatyolt” elkepzeles rosszabb eredmennyel jart volna, mint a mostani minimalber. Akkor viszont megiscsak jobb lett volna rajuk hallgatni, rosszabb nem lehetne, minimalber alatti fizetest akkor se kapnal, nem?
A munkaugyi szakmak csak szivasrol szolnak gyakorlatilag nulla hozzaadott ertek nelkul, azok a kepzesek pont annyira hasznosak, amennyire a hiruk is, nagyon nem a munkanelkuli kozpont fog kisegiteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!