Ha 3 év alatt kéne 180 millió forintot keresned, hogyan állnál neki?
Már meglévő ingatlan vagy ingóság eladása nem ér, vegyük úgy hogy nagyjából nullán vagy. Van hol laknod, de egyáltalán nem vagy vagyonos...
Az illegális megközelítéseket is zárjuk ki.
Így gondolom ami marad, az legális vállalkozás indítása (vagy persze írhattok mást is, hogyha bármi eszetekbe jut)... Tehát milyen jellegű vállalkozást próbálnál kiépíteni amihez nem kell, vagy maximum akkor tőke kell, ami banki hitelből egy átlagos fizetésű ember számára elérhető?
Persze nem akarom előre megmondani, hogy mit írhattok, csak én ezt látom az egyetlen “reális” útnak, természetesen így is nagyon kicsi eséllyel a sikerre.
Szóval, Ti hogy állnátok neki egy ilyen kihívásnak?
(Elméleti kérdés)
#11. Továbbra sem azért írtam ki a kérdést, hogy ötleteket gyűjtsek ahhoz, hogy hogyan csináljak 180 milliót 3 év alatt :D
Ennyire hülye azért nem vagyok.
Azért írtam ki, mert kiváncsi vagyok hogy az emberek hogy állnának neki egy ilyen feladathoz, vagy legalábbis elméleti szinten mit hisznek, hogy hogy állnának neki.
Eddig elkeserítő, hogy a többség még csak bele sem tud gondolni, hanem rögtön kijelenti, hogy ez lehetetlen, ezért még csak gondolkodni sem szabad erről :/
Ha belegondolunk, erre kétféle válasz érkezhet: aki szerint nem lehet megcsinálni, vagy aki szerint meg lehet. De mivel utóbbi úgysem fogja elmondani, hogyan, így értelme sincs a kérdés feltevésének.
Én amúgy egy párost ismerek, akik ennyi pénzt csináltak törvényesen, ilyen rövid idő alatt (igazából több pénzt, de pontos összeget nem tudok). Ők indították az egyik első bootcamp kódolóiskolát évekkel ezelőtt, majd az egészet eladták egy befektetőnek. Jó érzékkel amúgy, mert azóta bezuhant a piac.
De ők sem nulla tőkével indultak. És volt egy formabontó ötletük, ami piacképesnek bizonyult.
Szóval ez egy elméleti kérdés, amelynél a feltételek ,hogy van hol lakni, de nincs egyéb vagyonom.
Munkám van? Vagy miből élek? Ez nem lett letisztázva.
Ha van egy házam/lakásom, nincs munkám ,nincs havi bevételem, akkor elsőkörben nem a 180 millió összeszedése lesz a cél, hanem, hogy egyáltalán életben tartsam magam.
Mivel 0 bevételem van, egy lakás fenntartása pedig pénzbe kerül, első körben én eladnám ezt vagy keresnék alkalmi munkát, hogy egyáltalán élni tudjak.
Valószínűleg nem itthon, hanem külföldön.
Minimálisra szorítanám az igényeimet, szóval se új ruha, új telefon, se cigi se pia, csak a legszükségesebbek.
Olyan helyre mennék ahol a szállást és esetleg a kaját fizetik, a fizetésem pedig eltenném.
Tegyük fel kapok 1400-1500 eurót havonta és ezt félre is tudom tenni. Ez egy év alatt 6,6 millió ft a jelenlegi árfolyamon.
A lakásom tegyük fel eladtam 15 millióért. Ebből és a félretett pénz egy részéből vennék bitcoint.
Oké, most épp nem felívelő szakaszban van, de kockáztatni kell mindenképpen.
2020 márciusban volt 1 BTC cca. 2 millió ft.
Most 16,7.
Szóval durván 1 év alatt 14 milliót nőtt az értéke, azaz 8X annyit ér.
Ha ezzel értékkel számolunk akkor 3 év alatt bőven megvan a 180 millió :D
Nem kezdenék neki, mert nem tartom reális célnak. 3 év alatt 180 millió nekem vágy és nem cél. A vágyakra pedig nem lehet struktúrát építeni, csak ha reális céllá tudom minősíteni.
Így én is maximum olyanokat tudnék megfogalmazni, hogy lottózom, hiszen a kérdés alapján nincs kezdőtőkém, így nincs mivel belekezdeni bármibe is.
Ha azt kérdezed, hogy hogyan gyűjtenék össze jelen állás szerint 3 év alatt 30 milliót, akkor elkezdeném használni az agyam, mert azt gondolom ez még egy reális cél is lehet a részemről és mindent elkövetnék, hogy összejöjjön. Vagy, ennek fényében, hogyan állnék neki 180 millió összegyűjtésének mondjuk 15 év alatt.
A célkitűzéseknél szerintem nélkülözhetetlen kitétel az, hogy REÁLIS célról beszéljünk.
Köszi az újabb válaszokat is!
Nekem igazából vannak formabontó ötleteim is, melyek teljes mértékben innovációnak számítanának... De nyilvánvalóan amíg magazraszedem egyetem segítségével a megvalósításukhoz szükséges tudást, addig nagy eséllyel vagy én is rájövök hogy nem igazán megvalósíthatóak a közel jövőben, vagy megvalósítják előttem. Illetve Kanadából és az Egyesült Államokból el lestem olyan üzleti modelleket, melyek bizonyos termék kategóriákra felhúzva talán itthon is megteremtenének egy olyan üzletágat, ami jelenleg Magyarországon egyáltalán nincs jelen, de egész Európában is csak kicsiben.
A fejemben felépítettem hozzá egy elég manipulatív marketing kampányt is, melynek törvénymódosítási része is van. (A politika szempontjából egy totál bagatell törvény, forgalmazási feltételekkel kapcsolatos, de igazából bármilyen kormánynak ingyen kredit, ha egybekötjük egy olyan indokkal, ami eddig úgy tűnik hogy nem jutott eszébe senkinek)
Influenszerek és szaktekintélyek véleményét “venném meg” a marketing kampány első körében...
Ha ezzel elérnék annyi potenciális vevőt, hogy tévéreklámokat tudjak készíteni és növelni tudjam a termelést, akkor nyert ügyem lenne. (Szerintem)
És az vicc, hogy ennek a terméknek a jelenléte a magyar piacon full pozitív hatású lenne a társadalomra nézve...
(Nem kábítószerről van szó, hanem egy olyan dologról ami teljesen hétköznapi és akik megtudják hogy itt nincs, azok elképednek, mert nagyon sokan azt hiszik hogy mindig is volt)
Én majd ha elvégeztem az alapszakomat, aminek semmi köze nincs az üzlethez, akkor majd vállakozás fejlesztés MSc-re akarok jelentkezni, nem teljes kredit beszámítással...
Ha sikerül elvégezni, kiváncsi vagyok hogy vajon az akkori önmagam nevet e ezen a kommentemen és arra jut e majd, hogy kivitelezhetetlen ez a dolog, vagy akkor is, úgy hogy jobban belelátok majd egy jó és kivitelezhető vállalkozás ötletnek tartom majd. :)
Persze ez most kicsit off a saját kérdésem alatt, mert a termelés megkezdéséhez jelenleg 20 millió forintra lenne szükség, a szakvélemények “megvásárlására” és az influenszerek (magyarországi top 10 valamennyire hiteles YouTube videósa) pedig összesen 8-9 millió forint.
Szóval a kérdésemre ez a vállalkozás ötlet amúgy nem is lenne jó válasz.
Tudásalapú vállalkozást indítanék, ezzel rá a legnagyobb az esély.
És persze közben éjt nappallá téve képezném magamat a saját témámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!