Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintettek is egy luxusban...

Szerintettek is egy luxusban él az aki naponta el szív egy vagy fél doboz cigit meg naponta meg iszik 2-3 üveg sört?

Figyelt kérdés

#cigi, alkohol
2021. márc. 21. 13:24
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
A gyárban ahol dolgoztam szinte minden melós dohányzott és sokan masszívan ittak is, hát soha nem kapcsoltam hozzájuk a luxust. A 18-as részletesen leírta a helyzetet. 2 irodás nő szívott gyári dobozos cigarettát a többiek sodorták. Italnak a nylonküvét és a legolcsóbb dobozos söröket itták. Persze sok a napi 1000-es, de ezeknek az embereknek sajnos semmi más örömük nincs az életben.
2021. márc. 22. 07:10
 22/32 anonim ***** válasza:
76%

Engedjétek már el ezt az évente egy nyaralás ára demagóg fäszságot.

Ez ugyan olyan mint hogy:

"-Amennyi pént 10 év alatt elcigiztél már egy BMW-t vehettél volna belőle

-Jó, de te nem cigizel, neked hol van a BMW-d? "

2021. márc. 22. 07:17
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem rakja el az ember azt a pénzt, de hidd el, meglátszik az életminőségen az a napi 1000 hiánya. Mi pl. sokat költünk minőségi ételre, télen is van mindennap gyümölcs, zöldség az asztalon, vagy pl. a gyereknek nyitottunk állampapír számlát, amire félreteszünk neki. Minden hónapban veszünk könyveket, nekem ez is fontos. Nem keresünk rosszul, de ha most rá akarnék szokni a cigire, netán mindketten a férjemmel, lejjebb kéne adnunk a mindennapi életszínvonalból.
2021. márc. 22. 09:56
 24/32 anonim ***** válasza:

Persze értem én 1000Ft naponta mehetne jobb helyre is, ezt le is írtam. De akkor sem egy óriási összeg. Szóval nem arról van szó, hogy valaki keres 8-10 ezer Ft-ot naponta és abból elkölt 7 ezret marhaságra.

És úgysem rakná félre senki ezt az összeget, ugyanúgy elmenne másra.

Ennyi erővel nincs értelme az internet előfizetésnek, mert anélkül is meg lehet lenni, meg van sok hely ahol lehet ingyen netezni.

Nincs értelme a TV előfizetésnek, a netflxinek HBO-nak, mert ingyen is lehet filmezni a kereskedelmi csatornákon, vagy le is töltheti bárki (persze illegálisan) a filmeket.

Nincs értelme autót fenntartani, gyalog/biciklivel is tökéletesen el lehet közlekedni, nagyobb távra meg ott a tömegközlekedés.

Nincs értelme moziba menni, étterembe menni, nincs értelme szórakozásra költeni, nem kell okostelefon, jó a nyomógombos is, nem kell laptop, számítógép, nem kell igazából semmire sem költeni.

Csak kaja és rezsi, meg néha ruha + tisztálkodás és takarítószer, esetleg gyógyszer. A többi mind "felesleges" kiadás ami évi 50 nyaralás ára...

2021. márc. 22. 10:26
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, az előző válaszoló is jól meg fogja hogy mi ezzel az egésszel a probléma.

Hol húzzuk meg a határát annak hogy mi szükséges kiadás, és mi felesleges értelmetlenség? Mondjuk ha én spórolni akarok akkor csökkentem a kiadásaimat, elmegyek egy karton papíron aludni a híd alá, így már az albi költség mínusz. Az étkezést meg megoldom kukából mint a hajléktalanok, és azzal is nyertem egy csomót. Persze nyilván ez abszurd túlzás, de végletekig el lehet menni, ha ebbe bele megyünk, hogy tényleg mi szükséges kiadás és mi nem.

2021. márc. 22. 10:34
 26/32 anonim ***** válasza:
72%
Persze, hiszen konkrétan azért vesz drágán dolgokat, hogy elégesse hobbiból. Ez szerintem abszolút luxus.
2021. márc. 22. 11:06
 27/32 anonim ***** válasza:
44%

@11:06

és ezt a keveset is sajnálod szerencsétlen rossz anyagi helyzetű emberektől?

Más meg vitorláshajózik hobbiból, az is egy vagyon, és csak arra megy ki, hogy az illető a saját boldogságát kielégítse vele. De az egyszerű melósnak erre nyilván nincs pénze, viszont a cigi meg olcsó sör "luxusára" van. Ezt is sajnáljuk szerencsétlentől?

2021. márc. 22. 11:08
 28/32 anonim ***** válasza:

Hol írtam, hogy sajnálom? Senkitől nem sajnálok semmit, joguk van erre költeni. Ettől én még abszolút luxusnak érzem azt, hogy szórakozásból pénzt égessek (szó szerint).

2021. márc. 22. 11:17
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Mi például leszoktunk a cigiről és azóta kétszer járunk nyaralni. Egyszerűen elraktuk havonta a cigipénzt...

Nem olyan hihetetlen ez.

2021. márc. 22. 15:39
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a 22-est is.

Én is leraktam a cigit, és nyilván látom hogy többet tudok félre rakni minden hó végén, de marhára nem érzem hogy az életszínvonalamon ettől egy fikarcnyit is növekedett volna.

2021. márc. 22. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!