Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egészségügyben lesz béremelés...

Egészségügyben lesz béremelés a többi munkakörben is?

Figyelt kérdés
Rendben van, hogy kellett orvosi, szakdolgozói béremelés de a többi háttérdolgozóval mi lesz? Az egészségügyben dolgozók nem csak e két szekcióból állnak, hanem vannak gazdasági és műszaki vonalon dolgozók is. Ők sajnos eddig 2016 óta mindenből kimaradtak, maradt nekik az összeolvasztott közalkalmazotti bértábla. Az alapítványokra való átállás vajon hoz nekik valami béremelésről szóló ígéretet vagy maradni fog ez az óriási bérkülönbség?
2021. márc. 20. 21:35
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Inasoknak béremelés? Nem hiszem, hogy a nagykutya egyetértene vele...
2021. márc. 20. 21:39
 2/4 anonim ***** válasza:
44%

Az a gond, hogy több olyan munkakör van eü-ben is, ami diplomához kötött, pl. mérnöki, amibe, ha a munkavállaló beleun (többek között a közalkalmazotti bértábla miatt), elmegy és kereshetnek mást. Ezzel csak az az egytlen probléma, hogy egy végzett mérnök pedig bolond lesz elmenni közalkalmazottnak, egy senior mérnöknek meg pláne eszébe sem jutna, amikor elmehet röhögve versenyszférába. Lehet ezzel szórakozni, hogy ezek le vanna sz*rva, de előbb-utóbb bérfesztültség fog kirobbanni. Rendben van az a tény, hogy az egészségügy az orvosokról és ápolókról szól, de már ott is kegyetlen bérkülönbség alakult ki. Már itt bérfeszültségek vannak és lesznek is. Továbbá orvosi bértáblába, hogy kerül bele a logopédus illetőleg a pszichológus??? Mindkettőnek BSc diploma elég. Számomra ez már a viccen túlmenő kategória...

Egy szónak is száz a vége: kell valamit lépnie a kormánynak erre, mert az eü-ben rengeteg más munkavállaló is szerepel, akik ugyanúgy kiveszik a részüket a munkából.

2021. márc. 20. 22:07
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Egyetemeken sem adtak 1Ft-ot sem a tanszéki mérnököknek, ti sem kaptok semmit!

A tanszéki mérnök munkakör az oktatók béremelésénél oktatást támogatóként voltak nyilvántartva, így nem járt a 40%-os emelés.

Az oktatást támogató munkakörök fejlesztése során pedig mivel oktató feladatokat látnak el már oktatóknak minősültek, így kiestek a 20-25%-os bérfejlesztés hatálya alól.

Eredmény a karbantartók, portások, takarítók, ügyintézők fizetése emelkedett a tanszéki mérnököké nem, így egyetemeken ők rendelkeznek a legalacsonyabb fizetéssel!

2021. márc. 21. 08:44
 4/4 anonim ***** válasza:
75%
Azt hiszem jogos a kérdésed. Itt augusztustól lehet esetleg változás bérezéssel kapcsolatosan. Én tavaly szeptemberben mentem el a eü-ből, mérnökként dolgoztam. Most versenyszféréban dolgozom és nem bántam meg. Nem régen feltévedtem az egyetem honlapjára, és azóta is keresnek mérnököt. Be kell látni, előbb-utóbb rengetegen besokkalnak, mert ez a bérezési rendszer nem szakdolgozóként siralmas.
2021. márc. 21. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!