Melyik természettudományos területen éri meg anyagilag a legjobban dolgozni?
Földtudomány, fizika, biológia, kémia (vegyészet)?
Értem én, hogy aki tudósnak megy, az nem a pénz miatt teszi elsődlegesen, viszont azért van, aki egzisztenciát is akar építeni, és a havi 500 000 Ft-os fizetést alapnak tekinti.
Miféle versenyszférába?
Egyébként meg nem igazán értem a válaszod. Arról van szó, hogy éjt nappalá téve tanulhatok, hogy például biológus legyen belőlem, de nem sokkal fogok többet keresni, mint egy 8 általánossal rendelkező gyári munkás?
Hát, ebben az esetben megcsinálok egy alapdiplomát a saját műveltségem fejlesztése végett, de nem leszek tudós. Inkább tanulok mást.
1.vagyok, biológus vagyok és a versenyszférában dolgozom (értsd úgy, hogy picit átképeztem magam aminőségbiztosítás felé és az élelmiszeriparban dolgozom. Van ismerősöm, aki kutatóként dolgozik, nettó 160ezer forint körül keres. Olyan is van, aki nem állami cégnél, hanem magánlaborban dolgozik, ott kb. 200-250 ezret visz haza.
Nekem van 8 beosztottam, 3 műszakban dolgoznak, nettó 300-350ezret visznek haza.
Köszönöm a válaszokat. Még meglátom mit teszek. Amúgy már felnőtt vagyok, csak szeretnék egy piacképes szakmát. A természettudomány érdekel, és szívesen doloznék benne. De az, hogy ilyen megtörténhet, hogy valaki kutatóként 160 000 körül keres, borzasztóan szomorú.
Szerintem majd ezt a biológus képzést elteszem az idősebb napjaimra, mikor már jól fogok élni, és nem a pénz miatt fogok tanulni. :)
Fizika.
Aki tudósnak megy, az kutatni fog, mert ezt jelenti a tudós lét.
Attól nem lesz tudós valaki, hogy fizika diplomával
a Morgen Stanley-nél dolgozik, vagy akár iparban, infós cégnél, de kétségtelenül el lehet érni ilyen pozíciókat, amik jó fizetéssel is járnak. Mindegyikkel ki lehet fogni jó állásokat, de azzal a legkönnyebben. A földtudomány kb. semmire nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!