Ha 160 nettót keresek, az mélyszegénységnek számít?
Nem mély, de szegénység az biztos. Viszont vannak akik nálunk kemény munkát végeznek, egész nap a -18°C-os hűtőházban dolgoznak és kb. 130-140 ezret kapnak. Na ők mit szóljanak? Valahogy megélnek mégis.
Egyébként én is hasonlóan vagyok, mint te. Szülőkkel élek, próbálom a lehető legtöbb pénzt félretenni és szinte mindenből pénzt csinálni, már mindenben ezt látom, számolok egész nap, mert egyszerűen semmire nem tellne normál esetben.
Nekem már életkedvem sincs túl sok, nem tudom hogyan tudnék őrült mennyiségü pénzeket megkeresni ami elég lenne az élethez.
Évek óta szülökkel élek kuporgatva, de nem igazán van sok értelme, ígyis úgyis szegény vagyok
"Én nélyszegénységben nőttem fel. Olyan házban éltünk, ahol a fürdőben se melegvíz se fűtés nem volt. Enni általában csak vajaskenyér vagy az se. Ilyen körülmények között élsz?
Nyilván nem. Akkor nem vagy mélyszegény."
A saját erőmből kb ennyit sem tudnék elérni, mennék a híd alá. Csak azért nem lakok a híd alatt, mert a szüleimnél lakok.
""Én nélyszegénységben nőttem fel. Olyan házban éltünk, ahol a fürdőben se melegvíz se fűtés nem volt. Enni általában csak vajaskenyér vagy az se. Ilyen körülmények között élsz?"
Ha lennének gyerekeim, én sem tudnék ennél jobb körülményeket biztosítani nekik. Tehát ez alapján mélyszegény vagyok.
"A saját erőmből kb ennyit sem tudnék elérni, mennék a híd alá. Csak azért nem lakok a híd alatt, mert a szüleimnél lakok."
Ha 160ezer Ft havi keresetből ezt a jövőt fested magad el, akkor te nem mélyszegény vagy, hanem életképtelen, és ez a két dolog nem tévesztendő össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!