Megéri sztrájkolni a munkahelyen a járvány közepén?
Külföldön melózunk 3 műszakban. Tavaly mikor elkezdődött az egész vagy 2-3 hónapot "home office"-ban töltöttünk amíg kaptuk a teljes fizetést. Januárban sem kezdtünk, februárban is csak fél hónapot melóztunk, de ezekre a hónapokra már pár száz euróval kevesebbet kaptunk és a túlóránk nagy része elveszett.
A szakszervezet eldöntötte, hogy mindenki sztrájkol mert sok mindent nem kaptunk meg ami nekünk jár.
Mivel a szakszervezet tagja vagyok ezért kötelező nekem is, továbbá mivel mindenki csinálja ezért én egyedül nem mondhatom, hogy kimaradok.
Én személy szerint kimaradnék mert örülök, hogy mindennek ellenére van stabil munkahelyem. A pénz valóban kevesebb a többiekéhez képest akik hasonló melót végeznek, de az időzítést nem tartom megfelelőnek.
Kedves 1,
nyugat-EU nem Magyarország.Ott, ami jár az jár.
Ha nem adják meg, felállnak a dolgozók és leáll a gyár egészen addig, míg meg nem kapják, ami jár.
Kedves 2.
Az én értelmezésemben az a gyár jelenleg is áll, ennek ellenére nem rakták utcára az embereket, hanem fizetik őket.
Igen, Németországban a szakszervezetet komolyan veszik, nem úgy mint pl. a koreai gyártó Magyarországon aki utólag, aljas indokból szankcionálja a sztrájkban résztvevőket. Itt ezt nem tehetik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!