Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » SSC-ben miért olyan rossz...

SSC-ben miért olyan rossz dolgozni, mint ahogyan állítják? Most leginkább a KPMG Global Services Centre lennék kíváncsi.

Figyelt kérdés
2021. márc. 7. 14:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert gyakorlatilag szellemi betanított munka
2021. márc. 7. 19:36
 12/20 A kérdező kommentje:
Kicsit részletesebben kitudná fejteni kérlek? Én elhiszem, hogy rossz de csak ennyiből, hogy "csak mert rossz" elég nehéz következtetést levonni... Egy interjú előtt vagyok és szeretnék azért én is úgy állni hozzá.
2021. márc. 7. 21:02
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia! Mikor végeztem a Corvinus alapon, 1 évet dolgoztam a KGSHba, ezt követően megcsináltam a Corvinus mestert, és most visszajöttem a KPMGhez, de adótanácsadásra, így saját tapasztalat alapján tudok segíteni. Ég és föld a különbség.

A KGSH (ahogy felettem is írták) egy szellemi betanított munka. Direkt nem úgy fogalmaztam, hogy diplomás betanított munka, mert a közép- és felsővezetők jó része még a diplomáját sem szerezte meg, ergo erettségivel dolgozik ott. A KGSHban a Clusterekben (gyakorlatilag teamek) külföldi cégek áfa bevallásait kell elkészíteni azon adatok alapján, amit az ügyfelek neked elküldenek. Ez lényegében annyit jelent, hogy kapsz egy excelt, amiben benne vannak a lekönyvelt ügyletek áfakódokkal együtt, neked pedig annyi a dolgod, hogy a táblázatra rányomsz egy pivotot, az összegző sorok értékét beírod a bevallásba (minden ki van írva neked, hogy melyik szám melyik rovatba megy), beküldöd, és kész.

Több gond is van ezzel a munkával.

Az egyik az, hogy nem minőségi munkát végzel, hanem lényegében egy admin munkát, amihez nem kell tárgyi tudás, csak annyi a dolgod, hogy azt csinálod, ami a melletted lévő kis cetlire ki van írva, de azt orrba-szájba, tehát 0 agymunka, 0 fejlődési lehetőség, mivel az adott ország adószabályait nem kell ismerned, és nem is fogod soha megismerni. Lényegében ugyanolyan a munka, mintha egy cipőmanufaktúrában a szalag mellett állnál, és minden nap a cipők fűzőjét te fűznéd be. Pozíciót léphetsz, fizud nőhet, de végig, akár 8-10 éven keresztül ugyanazt fogod csinálni. És amikor ennyi év után kiégsz, és váltani szeretnél, ott állsz majd 0 érdemi tapasztalattal, mert attól még, hogy 10 éven keresztül a cipők fűzőjét te fűzted be, még nem tanultál meg cipőt készíteni.

A másik baj szintén abból adódik, hogy betanított munka, tehát a 8 általánost végzett hülyegyerek is meg tudja tanulni, ha 1-2 évig kitartó, és mivel nagy a fluktuáció, nagyon hamar főnök is lesz az ilyenből. És nem szivesen dolgozol diplomás többnyelven beszélő értelmiségiként egy 0 szakmai és emberi háttérrel rendelkező embernek.

A munka ugye nagyon monoton, és folytan hajtás van (napi 10-12 óra alap), és hiába hogy túlórát kifizetik, ha hosszabb ideig ott maradsz, úgyis gyógyszerre fogod költeni a plusz pénzedet.

A vállalati kultúra szintén 0, volt olyan menedzser, aki az első meetingemen hozzám vágta a tollát, mert valami nem tetszett neki (ha nem első munkahelyem lett volna, abban a pillanatban felálltam volna).

Előny, hogy a társaság a fluktuáció miatt fiatalos, és sok érdekes arccal találkozhatsz, az asszisztensek pedig összetartanak.

Ezzel szemben tanácsadáson agymunka van, mindig fejlődsz, hasznos tudást szerzel, és megbecsülnek. Sajnálom, hogy a KGSH is a KPMG nevét viseli, mert a cég megítélését és színvonalát iszonyatosan lehúzza. Ha KGSHba jelentkeztek, ne tervezzetek hosszútávra.

Ennyi jutott most eszembe, remélem tudtam segíteni.

2021. júl. 3. 10:18
 14/20 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a részletes kifejtést, igy azért már értem. :) És egyébként a KGSH után van lehetőség váltásra mondjuk a KPMG adótanácsadás részlegéhez? Tehát mondjuk itt lehúz az ember 1-2 évet teszem azt, hogy azért mégis csak egy munkatapasztalatot szerezzen, utána ebből van bármi lehetőség azért? Meg mondom őszintét én most itt dolgozok, igaz még a próbaidőmet töltöm, meg csinálom a mester diplomát is, tehát természetesen nem itt akarok megöregedni, de akkor ez volt a legjobb lehetőség számomra. Az eddigi tapasztalatok alapján, mert már rendes önálló munkát végzek, hogy eddig megmondom az őszintét nekem tetszik. Igen, valóban nem igényel különösebb elméleti tapasztalatot, de azért szerintem van esély szakmai fejlődésre is (legalább én úgy érzem most). Igaz a preparer munka igen nagy szívás, a reviewert nekem úgy mondták, hogy az már fényévekkel jobb. A csapatot én nagyon szeretem eddig, és nem érzem azt, hogy "tanulatlanok" lennének vagy hasonló (itt gondolok érettségire). Én dolgoztam a PwC-nél még könyvelő gyakornokként, na annál tuti jobb azt érzem :). Biztos, hogy nem itt fogok megöregedni (és lehet nem is egy multinál fogok), de eddig én csak pozitívat tudok elmondani az egészről így lassan 3 hónap után.

2021. júl. 3. 11:34
 15/20 A kérdező kommentje:
Illetve még azt elfelejtettem mondani, hogy azért nem csak annyi van (legalábbis nálunk), hogy rányomok egy laza pivotot, hanem azért van azzal munka (és egyébként monotonnak sem érzem.. például a könyvelést azt nagyon annak éreztem), ráadásul heti szinten jó pár client issue is van, amit meg kell oldani, utána kell nézni, egyeztetni és megoldani. De hidd el, teljesen megértem azt amit te is állítasz.
2021. júl. 3. 11:39
 16/20 anonim ***** válasza:
Az elején mindenki lelkes, nekem 1 év múlva jött el az a pont, hogy nem szeretnék tovább ott dolgozni. Én anno két évre otthagytam a KPMGt (mester alatt a Morgannél voltam gyakornok), mikor elvégeztem a mestert, akkor jöttem vissza tanácsadásra. Nem lehetetlen váltani, csak legyél bátor, ha érzed, hogy elég volt, és ne ragadj bele. A reviewer meló sajnos még nehezebb, mint a prepareri. Általában a preparer munkáját javítanod kell + rajtad áll a felelősség. De ha úgy érzed, hogy hosszú távon is tetszik a dolog, akkor lehet, hogy neked jó ez a hely, elvégre nem vagyunk egyformák. Én komolyabb munkára és megbecsülésre vágytam, ezért hagytam ott. Melyik Clusterben vagy amúgy? Csanádi Alexet ismered?
2021. júl. 3. 18:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Viszonylag friss, személyes tapasztalatként mondom, hogy a reviewer munka egyáltalán nem jobb, mint a preparer, sokkal unalmasabb, ám minden felelősség rajtad van, mert a managerek jelentős része nem ismeri az országspecifikus szabályokat, ezért neked kell önállóan mindennek utánajárnod. Ráadásul neked kell hajkurásznod a preparereket is hogy küldjék ki és adják be amit kell időben, mert sokan hajlamosak elfelejteni. Nekem is egy év után jött el a mélypont ott, másfél évet még ráhúztam, de tovább nem bírtam ezért átmentem máshova. Szerintem ne várj, menj át még most a Tanácsadásra amíg tudsz. Az elején még nagyon remeknek tűnik, de komoly szakmai fejlődésre nincs lehetőség a KGSHnál sajnos.

Az említett illető már úgy tudom szintén elhagyta a KGSH-t egy jó pár hónapja.

2021. júl. 5. 21:43
 18/20 A kérdező kommentje:
Cluster 7-ben vagyok, Csanádi Alexet pedig nem ismerem. 17. Te egyébként végül hová mentél át, hol dolgozol jelenleg?
2021. júl. 7. 19:42
 19/20 A kérdező kommentje:
BOcsi, az előbb lemaradt, de ha nem indiszkrét a kérdés, akkor megkérdezhetem, hogy rw-ként kb. mennyi fizura lehet számítani? Ha gondolod privátban is megírhatod. :)
2021. júl. 7. 19:47
 20/20 anonim válasza:

Gondolom már nem aktuális de úgy gondoltam hogy én is leírom a tapasztalataimat a KGSH-val kapcsolatban.

Szóval én jó pár éve dolgoztam ott, de az a pár hónap tényleg szörnyű volt. Egyrészt nagyon fiatal voltam, messze is laktam az irodától úgyhogy fáradt voltam mire beértem, de mégis meg kell hogy mondjam hogy szerintem a legnagyobb faktor abban, hogy rosszul éreztem magam, az emberek miatt volt. Odamentem új kollégaként, de a legtöbben nem is nagyon szóltak hozzám.... sokan nagyon fönt hordták az orrukat, egyszerűen egy furcsa, kicsit sznob légkör volt az egész, annak ellenére, hogy pontosan, amit az előttem író is említett, a legtöbbjüknek diplomája se volt (sok minden kapcsolatokon/protekción alapult szerintem). Általában egyedül ebédeltem, klikkesedés volt, a "krém" sose kérdezte volna meg, hogy ennék e velük, annak ellenére hogy tök új voltam és szerintem elvárható lett volna. Alapvetően egy nagyon nyitott és extrovertált személyiség vagyok, általában nem voltak ilyen problémáim, de ők egyszerűen nulla érdeklődést mutattak felém. Sokat voltam beteg is (és valóban beteg, nem csak beteget jelentettem, egyszerűen annyira stresszes volt és pluszba annyira bunkóak voltak a legtöbben, hogy belebetegedtem. De nem mondom, hogy csak az ő hibájuk volt, én magam is baromi fiatal voltam, értelemszerűen nem érdekeltek az excel táblák amiket német cégeknek csináltunk potom pénzekért. A fizetés akkor kb nettó 220 000 volt, ennek kb a két harmada lakbérre ment volna el, ha nem koliban lakok. De szerintem hogyha rendesek lettek volna velem (és már az elején a nagyjuk tök bunkó volt) akkor én is jobban igyekeztem volna. Arra is emlékszem, hogy volt hogy a PM-em egyszer kikérdezett engem valami adós hülyeségből, mint az általános iskolában. Ami szintén eszembe jutott, hogy volt valami ilyen preparers Meeting, ahol kb végig mentünk az összes revieweren és mindenki elmondta róluk a véleményét, úgy hogy ők nem voltak jelen. Olyanra is emlékszem, hogy épp ültem a gép előtt, a csapatvezetőm meg a PM-em meg a mentorommal beszélgetett rólam (akkor még nem tudtam, hogy rólam volt szó és senki nekem semmit nem mondott). De egyébként pl. a PM-em és a mentorom is kedves volt, de tényleg nem passzolt az egész. De őszintén szólva örülök, hogy így alakult. Lehet, hogyha akkor jól érzem magam, ott ragadok és éveket azzal töltök, hogy nyugat európai cégeknek az áfa bevallásait csinálom Excelben. Azóta külföldön élek, 5 éven át teljesen mást csináltam, az elmúlt 2 évben pedig megcsináltam a mesterképzésem, szintén külföldön, most pedig kb 5x annyit keresek mint ott és általában home officeban vagyok. A legtöbben egyébként az akkori csapatomból már nem is dolgoznak ott.

2023. febr. 23. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!