Érdemes lenne jogásznak tanulni? Könnyen lehet vele jól fizető(tehát legalább 500 nettó) állást találni? Átlagosan mennyit lehet vele keresni?
Nekem vannak jogász ismerőseim, úgy írtam a választ.
300-400 inkább, ami elérhető, de itt Borsodban haverom felesége 250 körül kap.
4-es vagyok, jogász végzettséggel :)
Ha újra kezdhetném, nem ezt választanám.
A közhiedelemmel ellentétben nem csak se** kell, nagyon jó szövegértés is.
A jogi környezet állandóan változik, kiszámíthatatlan, ellentmondásos. És nem jó a jogszabályalkotás minősége sem, mostanában mindent salátatörvényekbe írnak bele elrejtve (illetve nem túl jól megírt rendeletekbe), nagyon nehéz kiigazodni és naprakésznek lenni. Persze pl sablon ingatlan adásvételi szerződéseket így is lehet írni :).
A fenének kellene ez mégegyszer. Közgáz kisebb energiabefektetés.
Igen, a közgazdászok egyébként jól keresnek, 3.5 év alapszak egyemmel Budapesten 300 nettó az átlagos kezdőbér, mesterrel 350-400 ritkább esetben 500. Ez tuti.
A hozzászólók alapján jogászként ezért jobban hajtani kell.
Szerintem nem lehet összehasonlítani a kettőt, a normális közgazdász szakok nagyrésze matek, a jog meg jog, tényleg butaság azt mondani, hogy menjen inkább közgazdásznak, vagy a közgazdász menjen inkább jogásznak.
Én azon gondolkodok hogy a közgazdász diplomám mellé elkezdek egy levelező jogot, de nem tudom megéri-e, nem volt még alkalmam olyan emberrel beszélni, akinek ilyen végzettsége van.
okok értem, hogy nem mindenkinek megy a matek.
Humánabb irány: pl mostanában huszonéves hr-esek is atyaúristenek lehetnek multicégnél :), vagy esetleg pszichológia nem érdekel? egy alkalom kb 10000 Ft pszichológusnál, és akkor nem is beteg emberekről van szó, csak átlagos tini/életközepi/párkapcsolati gondok megoldásában kell segíteni.
"en, a közgazdászok egyébként jól keresnek, 3.5 év alapszak egyemmel Budapesten 300 nettó az átlagos kezdőbér, mesterrel 350-400 ritkább esetben 500. Ez tuti."
Már bocs, de ez nagyon kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!