Ki és miért választja az felsőoktatási oktatói pályát , ilyen fizetések mellett? Nem unalmas?
Figyelt kérdés
2021. febr. 24. 15:47
1/7 anonim válasza:
azok akik lehivatottak. ilyenek mindig lesznek
2/7 anonim válasza:
Mert ez is munkalehetőség, plusz még kutatni is lehet.
3/7 anonim válasza:
Szerintem egyre többen vannak, akik csak óraadók. Van egy másik állásuk, amiből megélnek, és amellett járnak be az egyetemre heti pár alkalommal oktatni. Biztos, hogy ennek okai között az anyagiak is ott vannak (bár nem kizárólag).
4/7 anonim válasza:
Jó referencia lehet később, és lehet mellette tanulni, doktorálni, szakmai körökben ismerettséget/ismertséget szerezni.
5/7 anonim válasza:
Vannak olyan tanszékek, ahol sok külső munkát tudnak elvállalni, és ebből ki tudnak fizetni egy (közel) piaci fizetést is. De nem hiszem, hogy ez nagyon gyakori.
6/7 anonim válasza:
Sok közte aki mutyizik, pl saját cégének vagy kutatásához használ egyetemi eszközöket.
7/7 anonim válasza:
#5 nagyon gyakori hogy külsős cégekkel szerződnek le, kutatásokat csinálnak nekik, ezért pénzt kapnak (és esetleg témát is tudnak biztosítani szakdolgozathoz, diplomamunkához és phdhez). nem tudom mennyire gyakori, de az én egyetememen szinte minden tanszéknek volt legalább egy ilyen szerződése, többévesek is akár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!