Anyaságiról visszatérő nőt kirúghatnak egyből?
Az a helyzet,hogy visszamennék dolgozni.Viszont a volt főnököm, azt mondta ne számítsak arra,hogy lesz munkahelyem a cégnél.
Egész jó munkaköröm volt, projektvezető voltam.
Viszont, a cég, ahol dolgoztam nincs annyira jó helyzetben a covid miatt.2 lépcsős létszámleépítés is volt.
Multicégről van szó, egyébként.
Én szeretnék visszamenni.Ha jól értelmezem a munkatörvénykövet akkor:
-A cég köteles visszavenni
-Nem csökkentheti a fizetésemet, sőt köteles inflációkövetően korrigálni.
Anyasági? Olyan nincs.
Hány éves a gyerek? Te milyen ellátást kapsz most?
Elmúlt 2 éves.
Jelenleg nem gyedet hanem gyest kapok.
3 éves korig van védelem, DE! A 3 éves kor betölte előtt nem köteles visszavenni.
Pl. a gyerek 2019. január 25-én született. Téged 2022. január 26-án köteles visszavenni, de 2022. január 27-én kirúghat.
Ha visszavesz 2021. március 1-jén, csak akkor nem rúghat ki 2022. január 25-ig. De nem köteles visszavenni.
A GYES elég sovány összeg.Meg, szeretnék is visszamenni dolgozni.
Harmadrészt, én többet tettem azért a cégért, mint a felettesem, aki ráadásul kevesebb munkaviszonnyal is rendelkezik ott, mint én.
Sajnálom, átérzem a helyzeted, de ez a dolgozó anyák szomorú sorsa. A legtöbb munkáltató csak gondként tekint az anyákra, mert majd ők mennek táppénzre a gyerekkel, a bölcsibe-oviba vitel és elhozatal miatt csak 8-16-ig dolgozhatnak, ott a több hét szünet.
Nem akarok politizálni, de úgy vélem, nem a pénzügyi támogatásokkal lehetne a szülési kedvet megnövelni, hanem munkaerőpiacra való visszatérést segítenék elő! Vagy államilag támogatott bébiszitter hálózatot működtetnének, akik adott esetben besegítenének...
"Harmadrészt, én többet tettem azért a cégért, mint a felettesem, aki ráadásul kevesebb munkaviszonnyal is rendelkezik ott, mint én."
Nézd ez senkit sem érdekel, másrészt ha a covid miatt szar a helyzet akkor a semmiből nem tud pénzt csinálni a céged.
"másrészt ha a covid miatt szar a helyzet akkor a semmiből nem tud pénzt csinálni a céged."
Multicégről van szó, van ott pénz.A projektek, amikkel jelenleg is foglalkoznak, 100 milliókat hoz.
Nem létezik,hogy ne lenne nekem ott hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!