Mennyit lehet külföldön hegesztőként megkeresni?
Elsősorban Németországban, de más országok is érdekelnek.
Mennyi szokott lenni általában a havi nettó fizetés?
Ide beírtam pár napja (5-6-os válasz)
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
290€-t. Bulgáriában ennyi a heggesztő keresete, és határozottan külföldnek számít.
Tanzániában amúgy kb a tizedét, és az is külföld.
Jelenleg kb B1 szinten beszélek németül (angolul kb C1).
Cigizni nem cigizek, alkoholista sem vagyok, annak ellenére, hogy magyar vagyok, így legalább ilyen mérgekre nem kell a fizetésem felét elszórjam.
Tehát TÜV hegesztőként olyan 10-15 euróra számíthatok kezdésként? Ez nettóban?
9: annyira talán tudsz németül, hogy ezt két kattintással elő tudod varázsolni a netről...
De itt egy kalkulátor:
Éves jövedelmet írj be.
Ha 15 EUR/órával számolsz, és a 168/hó óraszámot veszed alapul, az kb. 30.000 EUR/év.
Erre átlagosan 16,97% Lohnsteuer-t dob ki (sávos adózás van, de átlagban ennyi jön ki a Freibetrag és a többi sáv figyelembevételével)
Azt sajnos nem tudom, hogy mennyit kell még a bérből fizetni, de Solidaaritätzzuschlag, Kirchensteuer tuti van (ha csak hivatalosan pl. ki nem lépsz az egyhzból), aztán ugye társadalombiztosítás, nyugdíjbiztosítás.... ezekkel nem vagyok naprakész..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!