A közgazdász állások esetében pl. Marketing vagy pénzügy mennyire gyakori a túlóra és ez általában hány órát jelent?
Változó, banki területek közül van ahol nagyon szigorúan veszik a 8-16 vagy 9-17 órás idősávot, mert azon kívül csinálni úgy sem tudsz semmit, hisz bezárnak az informatikai pénzügyi rendszerek.
Azon kívül viszont inkább jellemző, mint nem az.
Reálisan pénzügyben a ciklikussághoz köthetően jellemző a túlóra, havi vagy éves zárásoknál, ha bejön mondjuk a korona és újra kell tervezni a budgetet szokott lenni túlóra azért rendesen, de ezeket általában előre látja az ember.
Marketingen meg kiszolgáltatottabb az ember mert heringparty van, sok helyen jellemző a túlóra de itt inkább az jellemző, hogy nem fizetnek meg rendesen.
"banki területek közül van ahol nagyon szigorúan veszik a 8-16 vagy 9-17 órás idősávot, mert azon kívül csinálni úgy sem tudsz semmit, hisz bezárnak az informatikai pénzügyi rendszerek."
Bezárnak a rendszerek? Jézusom, ez egy 2010-es kérdés? :D
Én dolgoztam az OTP-nél és az MFB-nél, nem 2010-ben, a fejlesztési bankot tavaly hagytam ott, és képzeld el bármennyire meglepő is számodra, vannak olyan rendszerek, adatbázisok amikhez nincs értelme délután 4 után nyúlnod, dolgozni veled, és egyik helyen sem volt gyakori a túlóra :D
Értékesítés-támogatási részleg mindkét intézménynél.
8: ezekből van aminél dolgoztam, van ami meg a kőkorszakban ragadt...
Már egy számlavezető sem zár be manapság 5-kor (van fiók, ami 6-ig nyitva van), de egy közgazdász, főleg egy marketinges nem is olyan rendszereket használ, amik zárogatnak éjszaka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!