Szerintetek ez így korrekt?
Pályakezdő Rendszergazda vagyok van érettségim és egy okj bizonyítványom a szakmáról.
Múlthét pénteken voltam állás interjún majd tegnap felhívtak hogy menjek be ma megbeszélni az állás részleteit. A megbeszélésen azt mondták nekem hogy
2 embert szeretnének felvenni, az egyik egy nagyon tapasztalt, a másik pedig egy pályakezdő aki én lennék. Méh azt is mondták nekem hogy mivel pályakezdő vagyok ezért oktatni kéne engem és az oktatás költségét levonnák a fizetésemből és így kapnék 120.000ft nettót. Az oktatás lényegében annyiból állna hogy a főnökkel együtt csinálnám a melókat és ő közben kitanít. (Ez egy olyan cég ami rendszergazdai szolgáltatást nyújt másik cégeknek). Miután ezt elmondták nekem elkezdték mondani hogy látnak bennem valamit és remélik hogy jó a megérzésük ezzel kapcsolatban. Ezt most csak én érzem úgy hogy kicsit lehúzás? Kértem 1 nap gondolkodási időt.
Ha szerződésben rögzítik, hogy 3 hónap után már nettó 200ra emelkedik a fizud, akkor talán belemennék. Ha nincs más lehetőségem.
Amúgy mutyigyanús, szóval tényleg csak jobb híján.
Amennyiben rendszergazda állásba vesznek fel, az szakképzettséget igénylő foglalkozás, ami azt jelenti, hogy min. 145 ezer ft -ot kellene, hogy adjanak, nettóban, ennyi a garantált bérminimum. Mivel nem "tanfolyamra" fogsz járni, hanem helyi ember fog betanítani, az kamu, hogy az oktatás költségét levonják.
Ha ezt nem adják meg, akkor hagyd ott őket (bár 0 tapasztalattal nem nagyon lehet ugrálni)
Ahogy az első válaszoló mondja: legyen rögzítve szerződésben, hogy mikor és mennyit. Ha hónapokon belül emelkedik a béred egy vállalható szintre, akkor még meg is érheti neked a megszerzett tudással együtt.
De légy óvatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!