Támogatnátok, hogy az éves alapszabadságokon túl mindenki megkapná alanyi jogon +1 szabadnapnak a saját születésnapját? Ha pedig valakinek szabad-, vagy munkaszüneti napra esik, az megkapná a hozzá legközelebb álló munkanapot?
Kiegészíteném azzal, hogy törvénybe is iktatnák, hogy az jár.
(Lehet, hogy vannak olyan munkahelyek, ahol ez működik eleve.)
"ez mennyiel lenne jobb, mint mondjuk a pünkösd?"
+1 nappal. Hiszen Pünkösd amúgy is munkaszüneti nap.
Nekem igazából tökmindegy mikor lenne, ha kapnék +1 napot. Magyarországon elég kevés a munkaszüneti nap.
Egyébként ha Nagypéntek az, akkor december 24 miért is nem?
December 24-én sokkal nagyobb családi hagyományok vannak, mint nagypénteken, hiába egyházi ünnep.
Itt tartunk, hogy a 21. században a munka szünetelését a különböző vallási bohózatokhoz kötjük.
"December 24-én sokkal nagyobb családi hagyományok vannak, mint nagypénteken, hiába egyházi ünnep"
Na igen. Nagypénteket magasról leszarják az emberek. Amúgy Szenteste is felfogható egyházi ünnepként.
Egyébként meg mind tudjuk, hogy azért nem dec 24 lett munkaszüneti nap Nagypéntek helyett, mert azt az ellenzék javasolta.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!