Van olyan juttatás munkahelyen hogy házassági adókedvezmény?
Lehet hülyeséget kérdezek, de voltam állás intejún és az uj fönőköm megkérdezte, hogy össze vagyunk-e házasodva a párommal.
Erre azt következtetek hogy lenne egy házassági kedvezmény munkaadó felé?
Kikerekedtek volna a szemeim, ha egy munkáltató az interjún ilyet kérdez telibe. Én tudom, hogy nem teheti meg és furcsállnám, hogy ő nem tudja, hogy ezt nem teheti meg. :)
Visszakérdeztem volna, hogy ez Önöknek milyen szempontból releváns kérdés!?
Első házasok adókedvezménye létezik, de ez nem olyan dolog, ami őt érintené annyira, hogy azzal már az interjún foglalkozni kelljen.
Fiatal nőként én is rengeteg ilyen puhatolózó kérdéssel találkoztam. "Milyen magánjellegű tervei vannak a következő 5 évre?" Vagy laza beszélgetés közben megkérdezik, hogy "és a kedves párjával, vagy férjével merre szeretnek kirándulni?" Direkt kivárva a hatásszünetet, hátha "aláhúzom" szóban, hogy a párom már a férjem.
Nyilván ha már férjem van, de az önéletrajzom alapján látja, hogy gyerekem nincs, akkor kitudja következtetni, hogy hamarosan akár lehet is.
Nehéz a dolga a fiatal álláskereső nőknek. :)
Az adókedvezmény egyébként egységesen mindenkinek 33.335 forinttal csökkenti az adóalapját, vagyis a nettó bére 5.000 forinttal több lesz. A munkáltatódnak az totál mindegy, hogy ezt jobbra fizeti, vagy balra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!