Traktoros állásban tudnátok segíteni?
Fiam hétfőn állásinterjúra megy,kicsit ideges vagyok,ez lenne az első munkahelye,és próbálom felkészíteni az állásinterjúra,hogy miket szeretnek hallani,pl fix hosszútávon gondolkodom,önállóan és csapatban is tudok dolgozni stb...,de igazából nekem még ötletem sincs arra,ha megkérdezik, miért szeretne traktoros lenni.,miért jelentkezett ide.Én mondtam a fiamnak,hogy nyugodtan mesélje el a múltat,tegye személyesebbé,hogy gyerekkorában az apja kivitte a földekre hétvégente,tetszett neki,érdeklődött iránta,apa nyomdokaiba akar lépni.Fiam szerint ez nyálas és az miért jelentkezett, miért őt vegyék fel keresésre a fiam szerint ez a válasz nem épp megfelelő,hogy azért vegyé má fel ide mert apám is traktoros
Szóval szerintetek milyen választ érdemes adni arra a kérdésre,hogy miért vegyünk fel miért jelentkezett ?
Hát legyen oszinte. Mondja meg miert akar traktoros lenni. Gondolom szereti a munkajat. Igy hat elmondhatja, hogy gyerekkora ota veled dolgozik, mindig is tetszett neki ez a munka stb.
Bar en azt hittem, hogy ezeket a munkakat nem hirdetik meg mert ismerossel leszerzodik vagy valami.
Miért akar traktoros lenni: gyerekkora óta szereti a gépeket, a vezetést, tetszik neki, hogy látszik a munkájának az eredménye, a mezőgazdaságot tartja az egyik legfontosabb ágazatnak a gazdaságban.
Tulajdonságok, amiket szeretnek hallani a gazdák: szorgalmas, tud csapatban dolgozni, preciz, érdeklődik a technológiai fejlesztések iránt, tisztában van vele, hogy szezonban nincs hétvége. Nem esik kétségbe, ha szerelni kell egy munkagépet, van T-kat. jogosítványa :)
Sok sikert!
Kamu! Egy traktorosnál nincs mélyinterjú és nem kell emondani, hogy hol képzeli magát 10 év múlva.
A fizikai dolgozóknál ez a rész 100%ban hiányzik, 1-2 alap kérdés, mutassa meg, hogy hogyan bánik a géppel, aztán alku, hogy mennyi az annyi.
Nem tudom mi bajotok?!!
Gyárban elég a 8 általános iskola,és komoly interjú kérdéseket tesznek fel. Ráadásul van ahol tesztet íratattnak
7: gyárban a "komoly" kérdések kb annak kiderítésére mennek, hogy képes lesz e felfogni a munka utasítást, hogy fog regálni olyan helyzetben, amit kb egy gimnazista gyerek már csuklóból megold (csak éppen az oda jelentkezők nagy részének már ez is komoly).
A teszt pedig leginkább azt méri, hogy mennyire funkcionális analfabéta, ami szintén gyakori eset amúgy.
Egy fizikai dolgozótól sosem kérdezzük meg, hogy mi a karrier terve, mik a jó és rossz tulajdonságai, nem akarunk róla a nagyon felszínesnél komolyabb profilt alkotni. Szomorú, hogy egyeseknek már ez a szint is komoly felmérésnek minősül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!