Diákmunka, a szövetkezet nem fizet. Kihez lehet fordulni?
Figyelt kérdés
Egy hónapot dolgoztam, nyáron diákmunkásként, van szerződésem, abban az áll, hogy minden hónap 8-16-a között fizetnek. Ugye ma járt le a határidő, hívtam a szövetkezetet, azt mondták, h még nekik sem utaltak. Késésért valamilyen kötbért, v ilyesmit lehet kérni? Egyáltalán kihez tudok fordulni??2010. aug. 16. 10:27
2/4 anonim válasza:
Munkaügyi felügyelet.
Itt anneten rákereshetsz hogy melyik munkaügyi felügylet tartozik a céged székhelyéhez. mert ott kell bejelentend. normál módon bejelneted, ezzel nem feljeneted, ök csak kimennek ellenörizni, ha hibát találnak akkor megbüntetik öket.
te plussz p´nzt ezért nem kapsz. csak akkor ha a munkaügyi bíróságon feljelented öket, de az rettentö macera, és max pár plusszt kapnál érte ha megnyered. ha nem még neked kerül plusszba.
3/4 anonim válasza:
nem kell őket a bíróságra cipelni...fizetési meghagyás ;)
4/4 anonim válasza:
Ez az egyik ismerősömmel is előfordult, meg kell várnod még fizet. szerintem néhány nap késé belefér, hisz ha a megbízójuk nem fizet, akkor evidens hogy ő sem tud. Látom sok időd van, hogy bíróságra cipeled..felesleges. Kis idő - és türelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!