Diplomás állás fizetését érdemes a hiperes árufeltöltők béréhez mérni, hogy lássam mennyire semmit nem érek?
Diplomásként diplomás munkakörben a GBM-et kapom, ami bruttó 210/nettó 140. (most lesz tán 4% emelés)
És azzal szórakozom, hogy portálokon a nagy hiperláncok árufelöltői raktárosi béreit nézem -mennyit fizet lidl aldi tesco spar penny stb
És azt látom, hogy szó szerint NEM LÉTEZIK olyan hiperlánc, amelyik a legutolsó 8 elemis kezdő árufeltöltőnek ki merne fizetni bruttó 210-et. Mindenütt magasabb a bér ennél.
Nekem meg diplomásként ennyi.
És nem is lesz több. Amíg itt maradok addig nem.
Érdemes így összevetni munkaköröket szektorokat? hogy egy 8 elemis dobozpakolónak a nagy rabszolgahajcsár teszkó nem mer nettó 140-et adni...nekem meg mernek.
"ezzel a vegzettseggel "
MI az hogy "ezzel"? ..... ott felsoroltak kapásból 4-et....
Az első válaszoló vagyok. Igen, ezt a megszoksz vagy megszöksz dolgot tolják folyamatosan, viszont a helyzet komplexitását fokozza, ha van olyan elvetemült az ember, hogy SZERETI a hivatását... Amit a cserébe aprópénzt adó állam mocskosul ki is használ. Ugyan én nem ilyen területen dolgozok, de remek példa erre az óvodapedagógusi réteg. Nincs szívük felállni a sok totyogó mellől, hiába keresnek annyit, amennyiből max mamahotellel, a kajavásárlásnál is mérlegelve lehet megélni. És a társadalmunk egyik alappilléréről, az alapvető nevelésről van szó... Lényegében az ő kezükben van, hogy a gyerek érzelmileg kiegyensúlyozott vagy egy pszichopata lesz-e, tele gyerekkori traumákkal. A tanárok, egészségügyisek (bár ők most még kaptak is emelést), rendőrök, tűzoltók stb. dettó.
Persze, lehet váltani. Ameddig a külsősöktől is csak ezt a tanácsot kapjuk, amíg az átlagember is ilyen mentalitást vall, addig milyen (jelen esetben anyagi) megbecsülést várunk?
1-2 éven belül nagyon ki fog borulni ez a bili, mert a sok "el lehet menni"-be taszított ember miatt össze fog roppanni az egészségügy, oktatás. És akkor majd tapsolhatunk, hisz legalább az SSC-k tele vannak pályaelhagyó, ellehetetlenített diplomásokkal, jujjdejó! :)
", es neked van felsofoku diplomad?"
Igen van!! Nem is egy! És melyik van nekem a felsoroltak közül? Mondjuk egyik se...
meg az X év olajipari tapasztalat is vicces. Hát mi más lenne mint olajipari tapasztalat.
"1-2 éven belül nagyon ki fog borulni ez a bili,"
ezt hallgatom rendszerváltás óta. nem fog az összeomlani amíg vannak hülyék akik 5 év egyetem után elmennek tanárnak 140-es bérért.... addig semmi se lesz
" hisz tele van a közszféra ilyen ostoba dupla nullákkal, mint a kérdező."
így van. meg a mentők meg a rendőrség meg az oktatás meg a szoc szféra meg az eü stb stb stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!