Karosszerialakatos vegzettseggel ha hegeszto kent dolgozok szakmunkasbert kell hogy kapjak?
A bérezést nem a végzettséged, hanem a betöltött munkakörre előírt végzettség határozza meg.
Éppen ezért van az, hogy egyik helyen a takarítónőnek a minimálbér jár, míg a másik helyen a garantált bérminimum. Ahol előírták a takarítónő munkakörben is legalább a középfokú végzettséget, akkor a garantált jár. Ilyen lehet például egy luxusszálloda igénye. Nem fogatlan, fogalmazni nem tudó, illemet nem ismerő emberekkel takaríttatnak, hanem feltételezik, hogy aki ki tudott járni egy középiskolát, talán a koszon kívül más is ragadt rá.
Én ezzel nem akartam minősíteni senkit, csak példának írtam le. Akinek nem inge, ne vegye magára. Köszönöm!
Egy hegesztő munkakör egyértelműen legalább középfokú végzettséget igénylő munkakör, tehát jár a garantált minimálbér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!