Home Office otthoni iroda nálatok hogy néz ki?
Sziasztok!
Most diplomázok, és kezdek életem első munkahelyén egy nagyvállalatnál, de home officeban, ami az ígéretek szerint a vírus után is megmarad heti több nap.
Hogyan rendezzem be az otthoni munkahelyem, hogy a lehető legjobb legyen?
Min üljek? Gumilabda? Komolyabb szék?
Laptop állványt használtok?
Audio cucc?
Jobb webcamera?
Háttér?
A pénznél sokkal fontosabb, hogy ne csesszem szét a hátam, meg amit napi 8-10-14 óra üléssel szét lehet.
Egy nagy méretű íróasztal és egy jó szék van a nappaliban + egy extra monitor, hogy ne a laptopon kelljen dolgozni.
Más nincs. Kamera van a laptopban - bőven elég. Hátter nem kell, legtöbb program (webex, zoom, stb..) eleve tud valami digitális hátteret de 100ból 99 ember pont lexarja, van a háttérben ami van... Fejhallgató jár a laptophoz, teljesen oké a minősége.
Nekem ez a setup: nappali, irodai forgószék (egyszerű 20e Ft-os, teljesen jó), nagy íróasztal, két monitor, erős asztali gép, egy olcsó webkamera (mi általában csak audioval toljuk a meetingeket...), zajszűrős fejhallgató. Ha kötelező lenne a céges laptopon melózni, akkor valószínűleg szereznék hozzá egy dokkolót, de szerencsére nem az.
A széket tényleg nem kell szerintem túlgondolni, az irodában is ilyenen ülnél. Ill. ha kamerázni kell, akkor senkit nem érdekel a háttér, kb. csak nagymama ne szaladjon át meztelenül mögötted, meg legyen rajtad egy póló (nadrág opcionális)...
Sima íróasztal. Rajta a laptop, és 2. képernyőnek egy 24“-os monitor, tartóállványon. + külső bill, egér, hangrendszer. Munka közben mind2 képernyőt használom, ez kb. létszükség. :)
Székek közül egy olyan székre vadásztam, amiben kibír a hátam 8-10 órát. Érdekes, hogy a 8x annyiba kerülő ”belesüppedős“ gamer székek mennyire kényelmetlennek tűntek ahhoz képest, amit találtam. Egy egész olcsó (kb 20k volt) Halmar Santana forgószéket vettem deréktámasszal, csak a fejtámlát hiányolom róla. De közben annyira jó, ahogy megtartja a hátam, még sosem fájdult meg a nap végére. A lábamat meg az ágyra polcolom fel sokszor.
Webkamera minőségét mindenki leszarja, mi be sem kapcsoljuk, ha nem muszáj. Ha mégis be kell, addig forgatom a laptopot, amíg a legkevesebb látszik a rendetlenségből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!