Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A minimálbéresek ki vannak...

A minimálbéresek ki vannak segítve a 4%-os nettó kb 4000 ft-os „emelésükkel“ mikor az alapvető élelmiszerek ára vagy 20%-ot emelkedett?

Figyelt kérdés

Most aztán mehet a habzsi -dőzsi, erre lehet jövőt építeni tervezni.... eddig kaptak nettó 107.000-et, ha emelnek 4%-ot, lesz az 111.000 is. Aztamindenit. Az már egy bér!

Azért már érdemes odatenni magam!

2021. jan. 25. 08:55
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

"hogy akkor aki ott él, annak a fán terem a pénz?"

elemi szociológia. elnézve a falu lakosságát mondjuk 20 éve (fő) és elnézve most, hát jó ha a negyede megvan.

a mostani öregek ott kihalnak egy lélek nem marad.

fiatal ott egy szál se, csak pár alkesz, meg néhány nyugger. ennyi. ezek kihalnak ki marad azt nem tudni.

2021. jan. 25. 10:40
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
AKkor költözz olyan faluba ami nem ilyen, ilyen faluból is sok van, vagy keress és egy szimpatikus gyárat és dolgozz arrafelé.
2021. jan. 25. 10:43
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Jah igen, most hogy mondod, üres az egész ország. Sehol nincsenek dolgozó emberek, csak nyuggerek.
2021. jan. 25. 11:20
 34/37 anonim válasza:
100%
Azért vannak olyan falvak, ahol van munka, sőt cafeteriaként kaphatsz napi egy sört/üdítőt és évente fél disznót is :D
2021. jan. 25. 11:46
 35/37 anonim ***** válasza:
50%

PEsten szerintem nagyon kevesen kereshetnek amúgy ennyit. Vidéki zsákfaluban elhiszem.

Amúgy attól még persze, hogy nagyon kevés, a duplája sem elég semmire jóformán.

Infláció 3-4% helyett volt vagy 30%

2021. jan. 25. 13:59
 36/37 anonim ***** válasza:
77%
Ugyan bicskanyitogató a kérdés, de egyes válaszolók is kihúzhatnák a fejüket a homokból. A minimálbért keresők nagyon nem ugyanabból a fogyasztói kosárból vásárolnak, mint amivel a KSH számol, náluk tényleg a kiadások jelentős részét az élelmiszer viszi el, ami akár tetszik, akár nem 50%kal nőtt az elmúlt 2-5 évben. Ezzel együtt ne a minimálbér legyen már a cél egy ember életében.
2021. jan. 25. 15:16
 37/37 A kérdező kommentje:

" Ezzel együtt ne a minimálbér legyen már a cél egy ember életében."

Na látod én diplomás emberként még minimálos emelést SE kapok évek óta!

Semmit egy fillért se!

És azért nem sok választ el engem se a minimáltól! Azzal a + 30 nettóval nem vagyok nagyon kisegítve főleg Pesten.

2021. jan. 26. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!