Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ha a kamionozást...

Szerintetek ha a kamionozást ki szeretném próbálni, érdemes előtte inkább egy szakmát kitanulni?

Figyelt kérdés

Mármint arra az esetre értem, hogy a kamionozás tulajdonképpen egy olyan dolog, hogy vagy bejön vagy nem és mire leteszi az ember a C jogist majd az E jogsit rá megy a gatyája aztán meg ha végén nem tetszik a szakma akkor meg egy felesleges befektetés volt.

Viszont jelenleg nincs olyan szakma se amire azt mondanám, hogy "na igen! Ezt akarom és ezt szeretném csinálni". Vezetni azt szeretek, ha valami miatt útra kell kelni már ugrálok örömömben :D Egyébként idén fogok végezni, a biztonság kedvéért lerakok egy emelt érettségit is, hogy ha esetleg az élethelyzet úgy adja, egyetem is elérhető lehessen de ilyenben egyelőre nem gondolkodok.

Szerintetek mi tévő legyek? Mi lenne a helyes döntés?

2021. jan. 16. 19:53
A kérdező szavazást indított:
Először valamilyen szakma kitanulása előnyösebb
Menj egyből kamionozni és ha nem tetszik majd tanulsz szakmát
24 szavazat
 1/10 A kérdező kommentje:

Családi támogatás is problémás ez ügyben. Beszéltem velük erről és nem igazán támogatják.

Azt mondták, hogy előbb valamilyen normális szakmát szerezzek meg és utána felőlük azt csinálok amit akarok.

Csak ugyebár milyen szakmát...

2021. jan. 16. 19:55
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Először csinálj egy PAV II-t! Lehet, hogy nem jön össze, és akkor el is dől a kérdés.
2021. jan. 16. 19:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Nyáron azt meg akartam mindenképpen.

Sőt! Én a PAV I-en gondolkodtam ha már PAV, majd még ezt eldöntöm addig.

2021. jan. 16. 20:10
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Ha ennyire motiválatlan vagy minden más szakma irányában, akkor semmi értelme. Amikor 22 évesen viszed haza a 400k-kat akkor nem fogsz kiszállni úgy sem.
2021. jan. 16. 20:20
 5/10 A kérdező kommentje:

#4 Azt nem mondom, hogy motiválatlan mert nyitott vagyok több szakma iránt is, inkább azt mondom, hogy nem adódott lehetőségem több mindenbe belekóstolni így fogalmam sincs tudnám e csinálni.

Voltam már dokumentációs adminisztrátor illetve kőműves is nyári munka keretében. Utóbbi még jó is volt de előbbit nem szerettem.

2021. jan. 16. 20:31
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Mielőtt egy fillért kidobsz bármire keress egy ismerőst aki elvisz nyáron egy rövidebb útra. Német kb 4-5 nap, Ingolstad 2-3 nap, és nézd meg milyen. Ha bírod az egyedüllétet és jó a problémamegoldó képességed, elviseled a nagy meleget és a hideget akkor neked találták ki. Láttam egy halom embert nagy tervekkel, majd az első út után feladták. Turistának hívtuk őket :)
2021. jan. 17. 00:36
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
2021. jan. 17. 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:
45%
nem ertem ezt a szakmamaniat... Egy ember miert kell hogy kotelezoen szakosodjon? En sokkal inkabb a mindenbol egy kicsit mint egybol sokat hive vagyok. Vagy lehet csak en nem akarom leelni az eletem beosztottkent, egy vallalkozonak pl semmi szuksege szaktudasra. Kamionozas is szakma, valahol amugy. Es sokkal biztosabb mint akarmi a piacon szerintem, az onvezeto kamion meg ilyen hulyesegekkel nek kell foglalkozno, meg a Tesla sem kepes onvezetesre, es mar tobb bert ki is nyirt, nagyon nagyon odebb van meg ez az egesz
2021. jan. 18. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:
bocs az elirasokert, telefonon borzalmas potyogni, de remelem atjott a mondandom.
2021. jan. 18. 11:34
 10/10 anonim ***** válasza:
60%

#8: Ha nem akarsz számottevően többet keresni, mint a minimálbér, akkor teljesen helyes a megállapításod.

Ha viszont komolyabb pénzeket akarsz hazavinni, akkor szinte kivétel nélkül szakosodnod kell és érteni kell valamihez igazán jól. Még egy prostinak is meg kell tanulni rendesen sz/pni...

2021. jan. 18. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!