Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogász képzés levelezőn,...

Jogász képzés levelezőn, nyelvtudás nélkül?

Figyelt kérdés
Jogász szakra jelentkeztem, de a nappali képzést nem tudnám finanszírozni. A tanulás mellett dolgoznom kell. Ezért levelezőn kezdtem meg a tanulmányokat. Az első három szemesztert teljesítettem, de hétköznaponként nem igen van időm tanulni, max. 1-2 órát. Emiatt a korábban teljesített tárgyaimra nem is nagyon emlékszem. Nappalisokkal beszéltem a közelmúltban. Az elmondásuk alapján a vizsgájuk nehezebb, mint a levelezősöké. Sőt azt is mondják, hogy ha később ügyvédként szeretnék dolgozni, akkor oda jó nyelvtudás is kell. Nekem munka mellett nincs időm megtanulni a nyelvet. Azon gondolkoztam, hogy érdemes-e így folytatni ezt a szakot. Úgy látom, hogy a levelezősök vizsgája sokkal könnyebb, átnyomnak minket a vizsgákon. Munka mellett nincs nagyon időm tanulni, se a jogot, se a nyelveket. Vizsgaidőszakban veszek ki szabadságot, akkor tanulok, eddig főleg 3-asokat kaptam. Vélemény?
2021. jan. 16. 15:39
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Nyelvvizsga már a felvételihez is kell.
2021. jan. 16. 15:57
 2/3 anonim ***** válasza:
38%
minimálbér
2021. jan. 16. 17:29
 3/3 anonim válasza:
Van már nyelvvizsgád? Ahhoz hogy diplomát kapj muszáj egy középfokú nyelvvizsgát letenned, úgyhogy ha nincsen és nem is fogod tudni megcsinálni így, akkor komoly gondban lehetsz. Egyébként az ügyvédek terén a versenyszférában tényleg fontos a nyelvtudás, az angol szerintem kb mindenhol minimum, persze nyilván elsősorban a multiknál, nemzetközi irodákban, a plusz nyelv ismerete pedig szintén egy további okot adhat hogy miért téged vegyenek fel. Bár nem akarlak lebeszélni, de egyrészt a java hátra van még (harmad, negyedévben vannak szerintem a leghúzósabb tárgyak), másrészt ha nincsenek plusz ismereteid és a saját bevallásod alapján a jogra sincs sok időd tanulni, akkor nem látom sok értelmét, hogy nehezen összekaparj egy rite diplomát, amivel utána nehezen tudsz majd elhelyezkedni. Gondold végig azért, nem azt mondom, próbálj esetleg más (akár már végzett levelezősöktől informálódni).
2021. jan. 17. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!