Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi 1 normál fizetés?

Mennyi 1 normál fizetés?

Figyelt kérdés
olyanra gondolok, hogy normálisan el tudok vele tartani 2 gyereket + még a férjem is dolgozik... havi mennyi lenne az ami jó?
2008. dec. 2. 00:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%

Sziasztok!

Én nem szántam senkinek se, hogy ki mennyiből él! Neked se aki a 230-at írta ,neked se aki a 7-8 százat írta! Senkinek nem szántam, csak leírtam a véleményem! SENKIT nem akartam megbántani...Nekünk se könnyű ,nektek se könnyű, és nem vontam kétségbe ,hogy ti is boldogok vagytok! CSAk ezzelarra akartam utalni, hogy vannak akik több száz ezret keresnek és még sem boldogok! Mindenhol meg kell venni ami kell... Mindenhol nehéz a munka, és egyre nehezebb... SAJNOS!!! De még egyszer elnézést ,ha bárkit is megbántottam nem azért írtam...Távol áll tőlem az ,hogy bárkit is megbántsak, megsértsek!Mindenkinek rengeteg a kiadása, törlesztése, rezsije, gyerekek, iskola, óvoda, stb... ne is soroljam! De az tény, hogyha meg lenne mindenkinek az a 4-500 ezer,akkor nem lenne gondunk! További szép napot! És kérlek ne vegyétek magatokra!

2008. dec. 4. 15:20
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
A megértés a lényeg, és hogy mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Beosztással, megértéssel minden sikerülhet. Akinek sok van nem biztos, hogy boldogabb.
2008. dec. 7. 14:35
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi a férjemmel egyformán keresünk,fejenként 100e ft.Beosztással élünk,és nem vagyunk nagy igényűek,ha valamire nem telik akkor nem sóvárgunk érte.Boldogok vagyunk,mert akkor is örülni tudunk dolgoknak,ha a körülöttünk élőknek drágább vagy nagyobb holmija van.Írígyelnek minket emmiatt.Volt ennél jóval több jövedelmünk is,de akkor sem telt többre.Az a tapasztalatom,hogy ha nyugodtabb az ember mert több a jövedelme,akkor többet költ ugyan azokkra a dolgokra.Pl én mindjárt nem néztem a boltban az élelmiszer árát,csak levettem a polcról.Most hogy kevesebb a jövedelmünk érdekes módon ugyan azokat a dolgokat megtudjuk venni,csak jobban szétnézünk.Szóval szerintem ha Te kb egy százast hazaviszel havonta,és körültekintően vásárolsz,minden hónapban elteszel egy keveset váratlan helyzetekre ,akkor szerintem nem fog meglepetés érni,és ki fogtok jönni a fizutokból!
2008. dec. 8. 11:28
 14/23 anonim ***** válasza:
Azért ez azon is múlik, mekkora lakásban lakik az ember. Mi családi házban élünk, nem a mai modern csodapaloták egyikében, sima ötszobás, 70-ben épült ház, és csak a fűtésszámlánk kitesz télen havi 80-100ezer forintot (24 fok van a házban).
2008. dec. 8. 12:36
 15/23 Srapnel válasza:
83%

Azért az sem mindegy, hogy MID van. Mert én ugyan 300 nettót keresek, de ki lehet számolni, hogy mikor lesz egy viszonylag normális (mondjuk átlagos panel és nem VIII.ker-i bérházi) lakásom, miközben albérletet kell fizetnem és félre is kell raknom lakásra.

Akkor aztán van még egy érdekes effektus. Nem keveset költök arra, hogy eljárkálok ide-oda, mozi, buli, haverok, kocsma, stb., pedig gyerekkoromban volt, hogy 1x ettem egy nap. Mondhatnátok, hogy milyen jó dolgom van. Na most, képzeljétek el, hogy 10 óra meló után mit csinálsz egy olyan lakásban, ami nem a tiéd és kb. két szekrénnyi cuccod van, aztán annyi? A tv-ben semmi, olvasni meg már fáradt vagy. Ha nem akarsz megzakkanni, akkor elmész "otthonról".

Azért írtam, hogy lássátok, sokmindentől függ, hogy kinek mi a jó pénz.

2008. dec. 8. 17:23
 16/23 anonim ***** válasza:

Ha már van házad/lakásod akkor talán 200 000-ből (az egész család költségvetése) szűken ki lehet hozni egy kisebb vidéki háztartást egy hónapig, igaz hogy csak minimális dolgok férnek bele, félretenni meg gyakorlatilag nincs mit.

Na most a magyarországi átlag valami nettó 130 000 körül van fejenként, hogy ez mennyire „normál”, azt nem tudom megmondani, de a mostani árakhoz viszonyítva azt mondom hogy elég nyomorúságos ha valakinek még törleszteni is kell valamit.

(Előre leszögezem, hogy a hozzászólásom Délkelet-magyarországi szemléletet tükröz, nyilván más a helyzet például Budapesten vagy Sopronban.)

2011. márc. 7. 16:18
 17/23 anonim válasza:

Egyetértek avval aki a 7-800 ezret írta, jó lenne és akkor valóban nem lenne idegeskedés, alvatlanság, bizonytalanság, stessz az anyagiak miatt.

Nekünk jelenleg (lehetőleg állandó jelleggel) kb. minimum 350-450 ezer körül mozog az ami ahhoz szükséges, hogy fenntartsuk magunkat, kifizethessük a lakáshitelt, törlesztőt, lízinget, rezsit, ovit, ételeket és egyebeket.

Építkeztünk, igyekszünk fizetni amit lehet. Nem nyaralunk, nem költünk luxus cikkekre, megnézzük az árát az ételeknek, használati tárgyaknak, ruházati termékeknek. Néha egy-egy családi program van. Tankolásra (gáz) többet vagyunk kénytelenek költeni (munkába járás, családi látogatás). Ruhák terén is inkább a gyerekre költünk.

A páromnak két év után felmondtak (recesszió, büdzsé terv miatt), így kénytelen volt újra állást keresni..

Igényünk lenne sportolni, önképezni magunkat, vagy pihenés céljából nyaralni legalább belföldön (nemhogy külföldön), de jelenleg még nem engedhetjük meg magunknak ezeket.

2011. ápr. 17. 19:50
 18/23 anonim ***** válasza:
350-450-at felénk két család keres meg egy hónapban. És az már jónak számít.
2011. ápr. 17. 23:48
 19/23 anonim ***** válasza:
az átlag netto 100.. HA nincs újépitésű lakásod akkor ténleg ilyen 500-600 ezrek kellenek. Ha nem kell fizetni törlesztőt, vagy albérletet és kis energia igényű a lakás akkor sokkal keveseből is ki lehet jönni. 300 ezer körül.
2011. máj. 4. 06:26
 20/23 anonim ***** válasza:
Ha tényleg 500-600 ezer kellene, akkor a legtöbb ember földönfutó lenne. Ez már inkább nyugati színvonal, minthogy Magyarországra lenne jellemző.
2011. máj. 4. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!