Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 600.000 forintot mibe éŕdemes...

600.000 forintot mibe éŕdemes belefektetni 5 évig?

Figyelt kérdés

2021. jan. 11. 10:52
A kérdező szavazást indított:
Arany
Euró
Állampapír
Kötvény
Dollár
Frank
Palládium
27 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha összesen ennyid van, akkor állampapír. Ha van 6 milliód és csak diverzifikalni szeretnél akkor meg nyilván abba, amid még nincs.
2021. jan. 11. 10:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, ki mit válaszol: engem simán hülyének néztek, amikor 353-nál fontot vettem - azt mondták, Anglia ki fog lépni az Unióból és még annyit sem fog érni. Most 400 ft és 2020. dec. 31-el valóban kiléptek, végleg.
2021. jan. 11. 11:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
ja, 2-es válaszomból, ha nem derülne ki, az a lényege, hogy saját magadra hallgass - a jövőt senki nem látja.
2021. jan. 11. 11:01
 4/12 anonim ***** válasza:
18%

Valaki magyarázza már el, h miért jó az állampapír?

Azzal biztosan buksz vásárlóértéket. Ugyanis az infláció nagyobb mint az adott kamat. Rendben hogy több lesz a számladon lévő pénz, de vásárlóértékben biztosan buksz vele.

2021. jan. 11. 11:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

4-es: Mert az összes többivel előfordulhat, hogy kevesebb vagy ugyanannyi lesz a pénzed, mint most, akkor azzal duplán buktál vásárlóértéken.

Van 1.000.000Forintod és 300forint egy kenyér. Akkor most tudsz venni 3333kenyeret. De nem tudsz most megenni 3333kenyeret egyszerre és ha megveszed megromlik, ezért úgy döntesz, hogy a pénzt rakod félre.

5 év múlva legyen 500forint a kenyér, 10+ százalékos inflációval számoltam.

Akkor ha beraktad a fiókba az 1milliót, 5 év múlva már csak 2000kenyeret tudsz venni.

Ha állampapírba raktad, akkor 1,27millió lesz, ami 2540 kenyér, lényegesen több, mint a 2000.

Ha aranyba teszed és felét éri az arany az 500ezer forint az 1000kenyér.

Ha euróba teszed és ugyanannyi lesz az árfolyam, mint ma, akkor az 1millió forint 2000kenyér.

Egyedül az állampapír az, ami a legrosszabb esetben is 2500kenyeret ad neked. Az összes többi lehet, hogy többet fog, de az is lehet, hogy kevesebbet.

Ennyire egyszerű, hogy kis pénzzel rövid időre miért az állampapír a legnormálisabb választás.

2021. jan. 11. 12:15
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

"amikor 353-nál fontot vettem - azt mondták, Anglia ki fog lépni az Unióból és még annyit sem fog érni. Most 400 ft és 2020. dec. 31-el valóban kiléptek, végleg."

Ennek semmi köze a fonthoz. A forint gyengült elég nagyot. Ha Eurót veszel kb ugyanekkora pluszban lennél.

Az euróhoz képest gyenge a font.

Tehát te arra játszottál, hogy a font erősödni fog, de ez marhára nem történt meg, cserébe a forint gyengült, amivel meg jól jártál.

Tény azonban, hogy valóban nem is gyengült brutálisan a font, hanem csak simán beállt egy minimum szintre.

Magyarul inkább szerencse volt, mint tudatosság és még elő is adod, hogy te milyen jól láttad a font helyzetét.

2021. jan. 11. 13:03
 7/12 anonim ***** válasza:
85%

Létezik inflációkövető állampapír is, ha valaki a forintromlástól fél - (reális veszély!).

De ha 5 éves távon tudsz gondolkodni és biztos, hogy közben nem lesz rá szükséged, akkor jó befektetés még mindig a részvény vagy egy indexkövető etf. De ezeknél tényleg ki kell zárni azt, hogy pár hónap múlva szükséged lehet a pénzre, mert akkor lehet nagy bukta is.

2021. jan. 11. 13:39
 8/12 anonim ***** válasza:
46%

6-os, lehet "ekézni" a font vásárlást, de az igazság az, hogy minden egyes fonton 50 ft hasznom van.

Igen, persze, az is lehet, hogy tovább gyengült volna - de én úgy gondoltam, hogy esett már akkorát, hogy nem fog tovább gyengülni.

Akkor is pont így bíráltatok, mint Te most - de nem baj, mert nekem minden 35 ezer ft-onként 5 ezer ft hasznom van rajta :-)

Nem szerencse volt...

"Magyarország jobban teljesít" :-)

2021. jan. 11. 15:43
 9/12 anonim ***** válasza:

5#

Köszönöm szépen a választ a 4-es vagyok.

Ez igaz amit írsz, viszont

Nézd meg egy szintén 5 éves ciklust. Legyen az Dax, S&p 500, arany, bármilyen más részvény, mind jóval többet hozott volna, mint amit te írtál.

Aztán a hatalmas kaszálásokról ne is beszéljünk. Tesla, bitcoin illetve ezer megy dolog. Az utóbbiak nyilván kockázatos befektetések, de az előbbiek nem. Nagyon nehéz olyan 5 éves ciklust mondani, ahol nem nyereséggel szálltál volna ki. Itt kiemelném a nyereséget, mert állampapíron az biztosan nincs. Max veszteség csökkentés.

Az információt követő papírokról pedig annyit, hogy nézz szét a boltokban. Tényleg annyinak érzed az inflációt, mint amennyit mondanak? Mikor veszel egy csomag virslir és 800ft! Másfél éve még 500 volt...

Ettől függetlenül nekem mindegy, h mibe fektet...

Kérdező! Tényleg örülnél, ha az a 600000ft 5 év múltán annyival nőne, mint amit az állampapír ad? És mit írták kevesebb kenyeret vennél belőle, mint most? Ezen kell elgondolkodni...

2021. jan. 11. 20:28
 10/12 anonim válasza:
Az biztos hogy amit a bankár ajánl az ne fogadd el csak azt nézi hogy a banknak hogy lesz jobb és nem neked mi a jó.
2022. jan. 4. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!