Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan is működik egy bor...

Hogyan is működik egy bor pincészet? mennyi a kiadás mennyi a bevétel? mennyi palack fogy el? több lent

Figyelt kérdés
elgondolkoztam ezen de neten semmit sem lehet találni amikor kiadásokról és bevételről van szó szokás szerint... ":D a lényeg kíváncsi vagyok egy borászat hogyan működik! mert pl már maga a szőlőtermesztés is egy teljesen más munka mint a bor készítés valamint a forgalmazása és pl hogy egy kisebb vagy közepes pincészet mennyit is ad el és hogyan stb-re lennék kíváncsi

2021. jan. 8. 19:12
 1/10 A kérdező kommentje:
igen még annyi hogy milyen szaktudású emberek kellenek hozzá és engedélyek
2021. jan. 8. 19:24
 2/10 anonim ***** válasza:
43%

Megisszák ----> Detox!


Egyébként bortörvény, hegybíró címszavak alatt nézelődj, nem olyan egyszerű ám ez, és tizen huszon millió csak beugró, akkor még nincs neved se a piacon.


A pincészetek kisebb jövedelme van a termelésből, nagyobbik a kereskedelemből és a palackozásból.


A bor viszont élő anyag!


Kb olyan mint a tej, csak ezt nem lehet egy sima pasztőrizálással tartósítani.



A tárolási hőmérsékletekre páratartalmakra hordók, palackok állapotára rendkívül figyelni kell, és időnként átpalackozni / átfejteni a bort különben tönkremegy megpimpósodik, vagy beecetesedik.


A bor fajták szerint a hazai és a nemzetközi kereskedelem kb úgy megy mint az értéktőzsdéna részvények, mindíg az az évjárat vagy fajta a legértékesebb amelyikből kevesebb termedt, vagy mondjuk egy nagyobb készlet megsemmisült, tönkrement a piac igényei pedig felverik az árait.


A legtöbb palackozónak (amik borászatok is a legtöbbször) viszont határidős rendelésekre vannak szerződéseik amit muszáj teljesíteniük, mert az osan tesco lidl stb megrendelte a 25 kamion 2012 es Cuvé-t és kész!



Érted már?

2021. jan. 8. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
43%

Még annyi, hogy a bor az egyetlen olyan végfelhasználói termék amit nem igazán lehet újrahasznosítani gazdaságosan, mert két dolog készülhet belőle ha tönkremegy.


1 borecet ami filléres valami, szóvala veszteség óriási.


2 bóvli törköly pálinka ami viszont költséges eljárást újrapalackozást és plusz jövedéki adót eredményez, mellesleg kérdéses hogy lejárathoz közeli avgy romlott borból legális e még egyáltalán.

2021. jan. 8. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]



www vinopedia hu

2021. jan. 8. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Kell hozzá szőlőföld, hordók, fejtők, prések, palackozóüzem, illetve szőlész, borász. A terepmunkákra elég felbérelni időszakodan/alkalmankénk szakembereket, így annak gép és eszközköltsége külön nincs.


Szerelem"munka" ez, az ember alkalmazkodik a természethez.

Kicsi kereskedelmi mennyiségben gondolkodva legalább fél hektar föld kell, de attól is függ milyen fajtát/fajtákat művelnél Felsőhatár a csillagos ég...

2021. jan. 8. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
71%

csináld azt mint a magyar borászok


műanyagpalackos bor átöntve üvegbe, rá a címke nyomdásznál csinált logóval aztán mehet fel jófogásra


"kovács pincészet" vagy bármi név alatt

2021. jan. 8. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
61%

6! Mire alapozod az állításodat? Szerintem aki ott tart, hogy a 90-es évek borhamisító kóklereivel azonosítja a magyar borokat, az még az életében nem ivott minőségi bort.


Próbald csak ki: az egyik szőlőből van, a másiknak semmi köze hozzá ;)

2021. jan. 9. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Hogyan készült? A bor.


https://www.youtube.com/watch?v=SpnzVrgMGKc


https //www youtube com / watch?v=SpnzVrgMGKc

2021. jan. 10. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi csak utolso nem a bor készités mert azzal tisztában vagyok hanem a pincészetek működését kiadását bevételétnem tudom
2021. jan. 10. 13:56
 10/10 anonim ***** válasza:

7-es, ha min. 40%-ban saját alapanyagból dolgozol, akkor nem hamisítás, ha a PET palackos borral kevered és sajátként értékesíted.


Sőt az sem hamisítás, ha vízzel leviszed az alkoholfokot 14%-ról pl. 8%-ra, az olasz borok között találsz 5,6%-osat is.

Szimpla matek, hogy mennyi vizet tehetsz hozzá, arra kell figyelni, hogy az alkohol% térfogatra vonatkozik és nem tömegre pl. 1 liter 12%-osban van 120ml alkohol, te ezt 8%-ra akarod hígítani, akkor hozzáteszel még 500ml vizet, ha 10%-ra hígítod +200ml víz kell.


Tegyük fel van 40 000 000liter 12%-os borod, ehhez 60 000 000 litert tehetsz más borából, de ha felhígítod a sajátot 8%-osra = 60 000 000 liter, már 90 000 000 liter PET bor mehet mellé.


Lebutítva 4 liter saját termésből eladhatsz 15 litert...


, felhígítod 8%-osra már kapásból

2021. febr. 24. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!