Miért ilyen nehéz ma Magyarországon álláshoz jutni?
"Miért ilyen nehéz ma Magyarországon álláshoz jutni?"
Kb. a kérdésben nagyjából meg is írtad a választ:
1.- Pályakezdő ... vagyok, - a munkáltatók nem szeretik az olyan munkavállalót, akinek nincs gyakorlata, nem dolgozott még soha, stb.
2. - érettségivel.. - szóval semmi szakképzettség... Évente 80-100 ezer ember jön ki a suliból érettségivel, mivel tűnsz ki a tömegből?
3.- COVID... A cégek egy része most túlél vagy leépít, próbál nem csődbe jutni - nem túl nagy az állás kínálat, persze bizonyos hiányszakmák kivételével.
4.- és ha még mindez nem lenne elég, vidék, falu.
Amúgy közeli, nagyobb városban próbáltál már állást keresni?
Mondjuk azért vidéken is van munka (jó, nem télen) - csak a mai gyenge fizikumú fiataloknak "derogál" mezőgazdasági munkát végezni, pedig én már 14 éves koromban szőlőt kapáltam, városi lány létemre :-)
Nem mondom, kegyetlen tud lenni nyáron a tűző napon dolgozni, de túl lehet élni :-)
"Mondjuk azért vidéken is van munka (jó, nem télen) - csak a mai gyenge fizikumú fiataloknak "derogál" mezőgazdasági munkát végezni, pedig én már 14 éves koromban szőlőt kapáltam, városi lány létemre :-)
Nem mondom, kegyetlen tud lenni nyáron a tűző napon dolgozni, de túl lehet élni :-)"
Aha, mezőgazdasági munka meg napszám. Minimálbér alatti órabér az is feketén, nyugdíj éveid nem nőnek TB-d nincs, neked kell fizetni. Azért van az hogy ilyen napszámba csak nyugdíjasok, meg a legaljább alkoholisták mennek, akiket már egy gyár sem akar alkalmazni.
Sok szerencsét az életben az ilyen napszámos munkával.
" Minimálbér alatti órabér az is feketén, nyugdíj éveid nem nőnek TB-d nincs, neked kell fizetni."
Ja, biztos azért sírnak itt a termelők, hogy napi 10 ezerért sem kap napszámost, 8 órás munkára.
Egyszerűsített foglalkoztatással igenis nő a nyugdíj éved, minden napi bejelentés beleszámít. A TB-t valóban fizetni kell.
Nyilván, ha valaki otthon lakik a szüleivel is, mint a kérdező, akkor nincs ráutalva, de ha el kell tartani egy gyereket, akkor nem hiszem, hogy nagyon válogatna az ember.
Na mindegy, úgy látom, itt a legtöbbeknek "büdös" a fizikai munka.
Kérdező, nem Rád értettem, mert látom, Te írtad, hogy bármit elvállalnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!