Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A diploma tényleg úgy müködik...

A diploma tényleg úgy müködik hogyha van akkor automatikusan jól fogok keresni a lényeg hogy legyen valami?

Figyelt kérdés

A szüleim szerint érdemes elvégezni egyetemet ami piacképes diplomát add és utána legalább nettó 350 ezret kapok a semmiért is a multinál kvázi adatrögzitőként az excelben meg hasonlók. Egy idióta is megtudná csinálni csakhát kell a papír állítólag.

Tehát lényegtelen hogy nem értek hozzá ha sikerült kiszenvedni a papírt sinen vagyok az életben, mert a multi akkor is megfizet mert a papir a lényeg nem a tudás.

Az lehet hogy nettó 350 nél többet nem adnak a semmire de belegondolva ha igaz akkor így jó élni. Nem is kell több

2020. dec. 26. 14:58
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
65%

#8 és te ilyen életre vágysz, ahol egész nap nem kell semmit csinálni.. csak bent ülni, mindezért adnak jó esetben 300e-et?

Én az ereimet felvágnám 1-2 nap után..

2020. dec. 26. 16:08
 12/32 anonim ***** válasza:
88%

A diplomás állások tetemes részéhez nem kell papír. Nincs semmilyen törvényi szabályozás, ami indokolná. De ha egy helyre 100 jelentkező van, a diploma léte egy könnyű szűrési lehetőség.

Ha nincs 100 jelentkező, akkor be fognak hívni bármilyen írástudót. 30-40 fős magyar KKV-k nem tudnak minden adminisztratív pozícióra diplomást felvenni és bár átlagosan egy diplomás értelmesebb, dolgoztam már olyan területi vezetővel, akinek csak érettségije volt, mégis vágta a szakmát.

A diploma is olyan, mint maga az élet. Ha odateszed magad és te vagy az évfolyam bajnoka, akkor sokra viszed egy "büfé" szakkal is, ha végigalibized, akkor a sztárolt IT képzésekkel is kitörölheted.

2020. dec. 26. 16:10
 13/32 anonim ***** válasza:
89%

1. Igen, sok olyan állás van, ahol a diploma csak egy nagyon drága IQ teszt.

2. Igen, diplomával statisztikailag jobbak az esélyeid a munkaerőpiacon. Rövidebb ideig munkanélküli egy diplomás és magasabb a fizetése is.

3. A multik nem attól nőttek nagyra, hogy a semmiért magas fizetést adnak.

2020. dec. 26. 16:16
 14/32 A kérdező kommentje:
Igen a pénz a lényeg minél könnyebben, mégis csak másabb irodában egy jó 300 ezret megkeresni 2-3 órát dolgozva max légkondiba nyáron, télen fütve, mint fizikai munkával elpusztulni kevesebbért
2020. dec. 26. 16:17
 15/32 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, szerintem eléggé kitárgyaltuk, hogy ez az elképzelés mese.
2020. dec. 26. 16:26
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk engem egy haszontalan bölcsész diplomával valóban felvettek multihoz 200 nettós kezdőfizuval (ez 3 éve volt, azóta megnőtt 350-re a nettóm) a diplomaosztóm másnapján, de egyrészt ez messze nem a szakmámba vágott, másrészt meg semmi köze nem volt a diplomámhoz annak, hogy felvettek. Három nyelvet beszélek folyékonyan, az egyetem alatt végig multiknál adminisztratív munkákat végeztem diákmunkaként (tehát mondhatni tapasztalatom volt a multis környezetben), és alapból el tudtam magam adni. Igazából a diploma ilyen helyeken valóban egyfajta szűrő, és nem feltétlenül a szaktudást szűri, de mondjuk egyik kollégámnak nincs diplomája, simán raktárban dolgozott, mielőtt hozzánk csatlakozott volna a csapatba, mégis felvették, mert beszél nyelveket és mert amúgy a hozzáállása, munkamorálja beleillik a cég elképzeléseibe.

Ugyanakkor ezt a részt nehogy elhidd: "irodában egy jó 300 ezret megkeresni 2-3 órát dolgozva max" - van uborkaszezon, nem arról van szó, de azért inkább az a jellemző, hogy két tárgyalás között gyorsan kisprintelünk egy pisilésre, az ebédet a számítógép előtt lapátoljuk be miközben a főnök prezentációját nézzük vagy telefonálunk egy partnerrel, és bűntudatunk van ha elmegyünk 10 percre kávézni a kollégákkal. Ez nem a 2-3 óra dolgozás kategória. És gyakran van amúgy munka pirosbetűs napokon is, pontosan ugyanolyan, mint egy random szerdán, legalábbis ha külföldi partnerekkel szorosan dolgozol együtt, mert hiszed vagy sem, pl Dubaiban nem ünneplik a karácsonyt, Amerikában nincs augusztus 20-a, és Németországban március 15 sem egy különösebben jelentős nap. Ahol én dolgozom, ők korrektek, ezekre a napokra nagyon szép túlóradíjat kapunk, de ez viszont már cégtől függő dolog. Szóval annyira azért nem móka és kacagás az élet multinál sem.

Amúgy Budapesten millió multi van, ahogy az ismerősi körben nézem, ez az általánosabb, nem a 2-3 óra lébecolás 300 nettóért. Bizonyára van olyan is, de se az én munkahelyemen nincs ilyen munkakör, se az ismerőseim nem erről számolnak be.

2020. dec. 26. 17:38
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem így működik a világ. Csak itt a GYIK-n szeretik ezt a baromságot elhinteni
2020. dec. 26. 20:04
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Sínen vagy az életben... édesanyám ugyanezt a szót használta 2011-ben, egy évvel azelőtt, hogy vállalkozást nyitottam volna, annyira elegem lett a "multis semmittevésből".

Két év múlva felmondtam, és köszönöm, ennyi egy életre elég volt a diplomáskodásból.

A szüleid a lehetőségeket látják a munkaerőpiacon, de azzal neked kell foglalkoznod, hogy Te mit szeretnél az életben. Eldugva lenni egy iroda mélyén valami dögunalmas munkával, és álmodozva várni a hétvégét, vagy értelmes életet élni?

2020. dec. 26. 21:49
 19/32 A kérdező kommentje:
Az élet értelme a könnyü pénzkeresés.
2020. dec. 26. 22:05
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha van időd élni, akkor van értelme is.

Ha nincs, akkor meg minek?

2020. dec. 26. 22:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!