Miért ennyire bunkók azok akik betanítják az újakat,? Ti mit tennétek?
Sziasztok!
Nem rég kezdtem operátori munkába, a felvételnél elmondtam, hogy nem dolgoztam ilyen helyen, nem szereltem és nem csomagoltam sosem, más területeken dolgoztam, ha van lehetőség betanulásra szívesen elvállalom a munkát. Felvettek, gondolom nagyon kell az ember, mert hármunkat vettek fel és kb. kétszer telefonáltak még az állásinterjú miatt. Első napok jók voltak egy értelmes, intelligens, viselkedni tudó diplomás ember mellé kerültem, aki türelmes, kedves volt és a szerelés részt elmagyarázta, korrektül elmondta mi hol hány méter, jó volt akkor a benyomásom. De aztán átkerültem egyik nap a csomagolós részre, ahol meg egy undormány nőszemély "tanított" be, aki már az első perctől kezdve bu.nkó stílusban beszélt és lekezelő volt, a mellettünk lévővel is ocsmány módon viselkedett, aki szintén új kb. 1 hónapja van itt, 1 dologra rákérdezett máris lehurrogta, hogy ő ezt már elmondta meg ilyenek, ne kérdezzen, én csak néztem döbbenten, majd teljesen bestresszeltem magam az egészen és kb e miatt már képtelen voltam a koncentrálásra, mert azon voltam, hogy most elküldöm a jó k...a anyába és kilépek és haza megyek afenébe, alig bírtam magam vissza fogni, kezem remegett már az idegtől, így képtelenség betanulni. Olyan ideg voltam már hogy 2 papírt letettem és fél perc múlva nem tudta hol van és ott volt kb. a szemem előtt. Elképzelhetitek! Aki ilyet már megélt, mit csinált? Be tudott ilyen helyen tanulni? Vagy kiléptél? Én már vagy kb. 20 éve nem voltam ennyire ideg, hogy remegjek tőle, ha ez lesz akkor mire számítsak? Tönkre megyek idegileg vagy mi? Hogy kerüljem el az ilyen alakokat, ha mellé osztanak be? Kényszer az egész 12 órában?
1.: Xar az élete és megcsömörlött.
2.: Régen pótlék járt a betanításért, ma 0 forint.
3.: Fél. Fél, hogy fiatal vagy, jobban nyomod, és őt kirúgják, téged meg véglegesítenek.
Új vagy még a munka világában, vagy csak úgy általánosságban tetted fel a kérdést, hogy kierezd a gőzt?
Rengeteg oka lehet, hogy miért ilyen a személyiségének a jellege a munkahelyen. Itt maximum spekulálni tudunk. Ha a felettese szemet hugy felette, megszoksz vagy megszöksz alapon kell funkcionálnod e tekintetben.
Én voltam hasonló helyzetben, igaz irodai pozicióban. Én bementem a főnökhöz, és megmondtam, hogy vagy betanít valaki normálisan, vagy egyszerűen felállok, és hazamegyek. Egyébként előttem már felállt egy srác emiatt, de nem magyarázta meg, és elég nagy bajban is voltak, mire találtak valakit. Multinál amúgy sem egyszerű, mert mire meghirdetik, engedélyezik, interjúk stb, több hónap. Szóval a főnöknek sem érdeke, hogy elmenj. Mivel ezt a munkát csak az a nőszemély tudta, a főnök azt mondta, majd ő megmutatja. (Nem tudta ő sem, nem dolga a beosztottjainak apróra ismerni a napi feladatait.) Szóval leginkább lelki segélyt tudott nyújtani, mást nem. Hibáztam is sokat, de legalább én előre szóltam, és ezért nem is lettem letolva, és szép lassan betanultam magamtól. Életem egyik legstresszesebb 6 hónapja volt.
Én is mindenképp azt mondanám, hogy szólj. Ha már a felmondást fontolgatod, nincs mitől tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!