Hogyan lehetek epitesvezeto? Milyen vegzettseg kell hozza?
Ahogy egyes írja, és hátszél.
Ha mindennel végeztél, akkor sem ez lesz az első munkaköröd.
1-es válaszolónak teljesen igaza van, viszont azzal kiegészíteném, hogy a mai világban általában nem az szív kint az építkezéseken a melósokkal, aki papíron az ép.vez., szóval fontos tisztázni, hogy kire is gondolunk.
A kint szívó "kis embert" már néhány éves szakmai tapasztalattal is felveszik és építésvezetőnek nevezik, akár diploma nélkül is, ha talpraesett típus. Nekem van látszerész végzettségű "építésvezető" ismerősöm. :)
Köszönöm a válaszokat!
Azt hittem, hogy ennyire nem bonyolult, mert ahol én dolgoztam építkezésen, ott volt egy segédmunkás srác, és ő valamilyen építőipari technikumot rakott le 1-2 év alatt, azt hiszem.
És utána egyből átvették segéd/betanított kőműves pozícióból "építésvezető" posztba.
Mondjuk ő is kint szívott valamennyit a munkásokkal, de mégis lényegesen kevesebbet, mint mikor még munkásként dolgozott.
Nyilván a pénze is jobb volt, céges autót is kapott, fizetéseket is osztott, meg ilyesmi.
Nyilván cégfüggő is, hogy milyen embereket alkalmaznak.
De a lényeg, hogy ezt látván jómagam is elgondolkodtam, hogy esetleg lerakjam ezt a bizonyos technikumot.
Bár nyilván akkor ez a szakma ennél a technikumnál jóval összetettebb dolog, és nem/nem minden esetben elegendő ahhoz hogy építésvezető lehessek.
De egyébként nem mérnöki munkát szeretnék végezni, hanem ezt a fajta "építésvezető" munkát preferálnám inkább.
Esetleg erről vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!