Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit kerestek összesen...

Mennyit kerestek összesen egyetem mellett?

Figyelt kérdés
Kedves egyetemisták! Szeretném a saját helyzetemet felmérni másokhoz képest. Tehát hogy mennyivel van több vagy kevesebb havi pénzem, mint más egyetemistáknak. Valaki tuddolgozni, és mennyit kap érte? Szociális ösztöndíj, vagy tanulmányi? Egyéb üzletből van e bevétel? Tehát úgy összességében mennyit jut egy hónapban? Előre is köszi a válaszokat!
2020. dec. 17. 18:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Erdélyi vagyok ugyan, de hátha az én válaszom is hasznos lehet számodra. Én ösztöndíjat kapok havi 30.000 ft-ot, most pedig részmunkaidős állásom van, havi kb80.000 ft-ért. Ez nekem elégséges, pláne, hogy itt eleve alacsonyabbak a fizetések, na meg, nem a fővárosban tanulok. Legalább nem kell a szüleimtől kérnem pénzt. :)
2020. dec. 18. 16:31
 12/17 anonim válasza:
72%
Ösztöndíjjal, gyakornoki melóval nettó 250 havonta.
2020. dec. 19. 02:42
 13/17 anonim válasza:
59%
Még csak első éves vagyok, így tanulmányi ösztöndíjam még nincs. De összesen havi 50.000 Ft-t kapok szociális alapon, illetve félévente 375.000 Ft tanár szakosoknak járó ösztöndíjat.
2020. dec. 19. 17:20
 14/17 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó, Klebelsberg?
2020. dec. 19. 19:14
 15/17 anonim válasza:
51%
Igen Klebelsberg.
2020. dec. 19. 22:00
 16/17 anonim ***** válasza:
32%

#1, ez durva! Tavaly ismerősöm is havi 40 köztársaságit (már asszem más a neve) kapott, és a tanulmányi is általában 20 körül van legtöbb helyen, bő 10 éve nem emelkedett. És ezt vessük össze 1kg kenyér/alma vagy 1l tej árával, az albérletről nem is beszélve...

Én szerencsés vagyok, nem kellett eddig dolgoznom, nem is tudnék egyetem mellett, nehéz szak.

Első félévben otthonról támogattak, azóta ösztöndíjakból el tudom tartani magam. Tanulmányi+szociális+pályázat. Így együtt átlag havi 70-90, félévenként változó. De tényleg szerencsés vagyok, máshol nem jár ennyi ösztöndíj.

Ha érdekel még, pár ismerősömnek kb így alakul:

- otthon lakik, jó körülmények közt Budapesten, tanulmányit kap (havi 15-30), nem dolgozik

- ennek másik verziója a kolis és kb ugyanennyi tanulmányit kap, de nem dolgozik, mert szerencsére otthonról támogatják

- otthon lakik, szerényebb körülmények között, de szociális ösztöndíjat nem kap, tanulmányit sem mindig, havi max 10-et (nem tudom, hogy dolgozik-e, de kap árvaságit)

- kolis, szociális+tanulmányi havi 60-70 (ha kap tanulmányit, az ebből max 15), szerintem otthonról is segítik, ha kell

- kolis/albis, jó családi körülmények, tanulmányi+közéleti ösztöndíj kb havi 70 együtt, néha pár órát dolgozik laborban talán, de nem szükségből. (Eléggé túlhajtja magát)

- aztán van, aki semmit nem kap otthonról, se ösztöndíjat, kegyetlen kimerült volt szegény mindig, annyit dolgozott. Megélt belőle szerényen, de aztán kapott szoctámot asszem. Nem tudom, mennyit keres.

Ezek csak pár ember a környezetemben. Aki jó ösztöndíjat kap közülük, az hasonlóan mázlista mint én, szóval nem reprezentatív. Ja és közös, hogy műszaki szak, szóval aki dolgozik is mellette, év közben nem tud heti sok órában; aki nagyon rá van szorulva, az általában nyáron diákmelózik sokat.

2020. dec. 21. 22:48
 17/17 anonim ***** válasza:
74%

16: igen, elég durva hogy azóta kb csak a diákhitel összege követte az inflációt (az én időmben 30 meg 40 ezer volt a havi max összege).

Jó, hogy mondod, szoc ösztöndíjam is volt, 8-10 ezer körül, mivel hátrányos helyzetű voltam.

2020. dec. 21. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!