Hogyan lépjek ki a tipikus gyári munkás szerepből?
Én tudom a választ!
Monopoly közpénzből!
2022 van az internet tele van ingyenes kurzusokkal, állami támogatott képzésekkel, még a munkaügy is hirdet meg képzéseket.
Aki nem tud kilépéni belőle az vagy 45-50 feletti, vagy csak egy tipikus önsajnáltató "mi lett volna ha" ember.
Nekem sikerült kilépni előle pont így.
Nincs hova kilépni. (hosszútávon)
Kb ebből választhatsz!
- Stróman leszel (aztán meg majd kegyvesztett).
- AZ EU-ból lépsz ki és migráns leszel másik kontinensen.
- Csalsz lopsz, amíg utól nem ér a hatóság vagy a végzeted.
Egyetem?
Ha nincs elég pontod, hogy bejuss egy államilag támogatott (tehát ingyenes képzésre) akkor:
-Nyelvvizsga lerakása. Pl.: az angol kb minden irodai munkában előny, ahova diploma kell és már alap sok helyen.
-Rakj le újra érettségiket. Én is 1 év kihagyással neki ugrottam az emelt informatika érettséginek egyedül, különben nem vettek volna fel BMEre. Egész egyszerűen lehet különféle érettségi tantárgyakat lerakni.
Utána lehet levezetőn kell majd egyetemre járnod, hogy tudj mellette dolgozni.
Nehéznek tűhet számora, mert hirtelen elégy nagy váltás lesz, de simán hozható.
Szerintem nincs semmi szégyen abba ha mondjuk 40 évesen lennél friss diplomás pályakezdő. Hiszen 40 évesen még sokkal több munka van előtte. Még minimum 25 év, ami alatt kb bármilyen szakmában a csúcsra lehet kerülni.
Az egyetemi szak választásánál pedig valami olyanra törekednék, amivel szép, egyszerű, de jól fizető karriert lehet befutni. Pl.: valamilyen informatikai szak.
A legegyszerűbb a gazdaságinformatikus.
Mindenképpen megéri ha azt nézzük, hgoy majd mondjuk 50es korodban sokkal jobb lesz majd home officeból megkeresni dupla annyi pénzt, mint amennyit a gyárban tudnál.
Mit akarsz az egyetemmel?
10 ből 7 frissdiplomás nem tud normális karriert építeni még
10 év alatt se.
5 év után tűznek el gyesre, vagy másik munkahelyre vagy külföldre.
A fennmaradó háromból kettőnek már a szülei is fejesek voltak a cégnél a maradék egy meg harminc éves korára összeomlik vagy gyomorrákba meghal az idegtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!