Mennyit keres egy építészmérnök?
Ezt így nem lehet megválaszolni!
Függ attól, hogy pl. elmegy egy önkormányzathoz építésügyi előadónak (közalkalmazotti bértábla) - vagy pl. elmegy egy neves építészirodához alkalmazottnak. Vagy magánvállalkozást alapít, és ahány megbízást tud szerezni, annyi a jövedelme. A minimumtól a csilliókig....
Szerintem szinte nincs határa, ha befutott.
Vállalni kell felelős műszaki vezetést, műszaki ellenőrzést más munkájához. Ha statika irányába szakosodsz akkor az még több bevételi forrás. És ezek a tevékenységek másodállásban KATA-s vállalkozóként végezhetőek.
Nekem 150000-ért terveztek egy kontyos szeglemezes tetőt. 49000 egy ellenőrzés az építkezésen és 6 alkalom kell kívülről készig. 500000-ért tervezték a házat... szóval lehet osztani szorozni, de egy közalkalmazotti munka mellett szerintem 4-500000-et lazán össze lehet szedni vele havonta.
Persze sok múlik az akaraton, meg a hozzáértésen.
Javaslom, hogy kezdőként inkább arra menj rá, hogy hol tanulhatsz a legtöbbet!
Ha bejutsz egy nevesebb építészirodába, ott még akkor is több tapasztalatot tudsz szerezni, ha egy évig csak részfeladatokat kell tervezned. Mert hallod, hogy mi történik körülötted, látod a projektmenedzsmentet, az egyéb olyan feladatok megoldását, ami nem kifejezetten mérnöki tervező munka, de hozzátartozik a szakmához. És amit aztán később - esetleg magánvállalkozóként - kamatoztatni tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!