Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy építészmérnök?

Mennyit keres egy építészmérnök?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy egy MSC diplomával egy építészmérnök mennyit keres...nyilván tapasztalat és országrész függő, de ezek tudatában érdekelne.

2020. dec. 8. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

Ezt így nem lehet megválaszolni!

Függ attól, hogy pl. elmegy egy önkormányzathoz építésügyi előadónak (közalkalmazotti bértábla) - vagy pl. elmegy egy neves építészirodához alkalmazottnak. Vagy magánvállalkozást alapít, és ahány megbízást tud szerezni, annyi a jövedelme. A minimumtól a csilliókig....

2020. dec. 8. 12:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Nyilván arra gondoltam hogy akinek van ezzel tapasztalata, az hozzáteszi hogy milyen szakirányban/pozícióban értelmezhető az összeg.
2020. dec. 8. 12:59
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
pályaválasztás miatt kérdezed?
2020. dec. 8. 13:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Már annak tanulok. Érdekel hogy mire számíthatok.
2020. dec. 8. 13:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
200 nettó alkalmazottként versenyszférában.
2020. dec. 8. 14:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyjából az 5-ösnél van az igazság. Ezen felül pedig sajnos én azt látom, hogy nagyon nehéz elhelyezkedni már benne. Sokan vannak.
2020. dec. 8. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem szinte nincs határa, ha befutott.

Vállalni kell felelős műszaki vezetést, műszaki ellenőrzést más munkájához. Ha statika irányába szakosodsz akkor az még több bevételi forrás. És ezek a tevékenységek másodállásban KATA-s vállalkozóként végezhetőek.

Nekem 150000-ért terveztek egy kontyos szeglemezes tetőt. 49000 egy ellenőrzés az építkezésen és 6 alkalom kell kívülről készig. 500000-ért tervezték a házat... szóval lehet osztani szorozni, de egy közalkalmazotti munka mellett szerintem 4-500000-et lazán össze lehet szedni vele havonta.

Persze sok múlik az akaraton, meg a hozzáértésen.

2020. dec. 8. 17:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom, hogy kezdőként inkább arra menj rá, hogy hol tanulhatsz a legtöbbet!

Ha bejutsz egy nevesebb építészirodába, ott még akkor is több tapasztalatot tudsz szerezni, ha egy évig csak részfeladatokat kell tervezned. Mert hallod, hogy mi történik körülötted, látod a projektmenedzsmentet, az egyéb olyan feladatok megoldását, ami nem kifejezetten mérnöki tervező munka, de hozzátartozik a szakmához. És amit aztán később - esetleg magánvállalkozóként - kamatoztatni tudsz.

2020. dec. 8. 18:03
 9/9 anonim ***** válasza:
7 Az nem építész hanem statikus de ne zavarjon.
2021. márc. 7. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!