Szellemi munkát végzők, ti valójában hány órát dolgoztok egy nap?
Változó. Van amikor 3-4et, máskor mikor pörögni kell akkor 10-12t...
Átlagban kb 7-8 kijön
A kérdés azért érdekes, mert több nemzetközi felmérés alapján az átlag produktív munkavégzés mély fókuszálást igénylő szellemi, irodai munkák esetében napi kb. 3 óra. Csak a legproduktívabb felső 10% érte el a 6 órát, nagyjából ezt tekintik felső határnak, ami még fenntartható hosszútávon, de nem elvárható mindenkitől. Csak teljesállásúakról van szó, tehát az irodában eltöltött idő mindeközben átlagosan 9 óra.
Én magamon azt vettem észre, hogy ha 4 órát aktívan dolgozom egy nap, akkor az már egy kifejezetten produktív napnak érződik, az elvégzett munka mennyiségét illetően is. Viszont most home office van már április óta, és itthon a maradék idő nem irodai pletykálással, kávézgatással, meg híroldalak bambulásával megy el, hanem elsősorban a családdal. Viszont ez így kicsit furcsa érzés, szinte bűntudatom van, hogy nem dolgozom többet, pedig a főnök (vagy megrendelő) sosem kifogásolta a munkám sebességét.
Érdekelt, hogy mások hogy vannak ezzel, mennyire hihetőek a főként amerikai munkahelyekről származó adatok.
Én pl. mióta home office van sokkal többet dolgozom.
Előtte eszem ágában nem volt 9 előtt beérni az irodába és 5 órakort úgy húztam haza, mint a vadliba. Nap közben pedig amikor valakinek kávézni / cigizni támad kedve akkor természetesen a fél csapat vele megy. Meg ugye az órás ebédszünet az "jár".
Itthon felkelt a gyerek reggel aztán 6-7 között már ülök is le a gép elé. Itt nincs kolléga, kávézás, cigizés, még az ebédet is a gép előtt eszem meg. Aztán ha 4:58-kor még beesik egy kérés akkor azt nem a "'szom inkább holnap" kategóriába téve csapom be a fiókot hanem még megcsinálom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!