Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megtagadtam a 4 órára történő...

Megtagadtam a 4 órára történő áthelyezést és az ezzel járó fizetéscsökkentést de a főnök nem akar kirúgni, mit tehetek ez ügyben?

Figyelt kérdés

Eddig 8 órában voltam, de most 4 órára akar áttenni a főnököm , munkatársaim belementek de én meg egy másik munkás nem akarjuk ezt elfogadni, mondtuk, hogy akkor mondjon fel de nem akar kirúgni ez most patt helyzet vagy lehet valami tenni valamelyik oldalról?

Egyébként eddig szerettem itt dolgozni meg jó fej a főnök de most kevesebb pénzt nem akarnék keresni emiatt és az se működik ha én maradok 8 órában a többiek meg nem mert akkor összeveszés lenne belőle. Átmeneti időszak csak elméletileg és nem sokáig tartana.

2020. dec. 4. 19:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

#10:

Mi köze van a CFO-nak a 24 órás munkaidőkerethez?

2020. dec. 4. 22:34
 12/18 Katoonene ***** válasza:
20%
Amennyire a kérdéshez.
2020. dec. 4. 22:36
 13/18 anonim ***** válasza:
36%
Ja hogy troll vagy. Értem.
2020. dec. 4. 22:51
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Az van, hogy a munkáltató megajánlott egy szerződésmódosítást, mert neki az érdeke ezt kívánja. A Te érdeked pedig nem, ezért nem tudtatok megegyezni. Így hatályban marad az eredeti szerződésed. Vagyis napi 8 órában van munkavégzési kötelezettséged, amire 8 órás bér illet meg.

Az, hogy a többi kollégáddal meg tudott egyezni, egy dolog, mindenkinek a magánügye.

A munkáltató a következőket teheti:

- Az eredeti szerződésnek megfelelően továbbfoglalkoztat, és mérges Rád.

- Az eredeti feltételekkel nem felel meg a megállapodás, tehát felmondja azt. Ilyen esetben az van, amit a szerződésed tartalmaz (felmondási idő stb.), ha nincs rá utalás a szerződésben, akkor a munka törvénykönyve lép életbe. A munkáltató a felmondását köteles indokolni, kivéve ha nyugdíjasnak minősülsz. Lehet, hogy azért nem mond fel, mert valódi, védhető indoka nincs rá.

MT szabálya: "A munkáltató felmondását köteles megindokolni.

A felmondás indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő ok lehet."

A COVID-ra most mindent rá lehet húzni, tehát a munkáltató működésével összefüggő ok tulajdonképpen jelen pillanatban tudna működni felmondás indokaként. Hogy miért nem lépi meg mégsem? Végkielégítést kellene fizetnie? Lehet, hogy azért. Vagy azért, mert furcsa, hogy csak azokat bocsátaná el, akik nem írtak alá részmunkaidőre vonatkozó megállapodást? :) :D

Ha nem akarsz, ne mondjál fel csak ezért a szituért. Főleg ha egyéb juttatásokra is jogosult lennél, arról meg végképp nem mondanék le.

De minden a Te döntésed, nem a mienk.

2020. dec. 5. 07:30
 15/18 anonim ***** válasza:
63%

Jobbnál jobbak a hszek, a józan ész hangjai, és akik szemmel láthatóan láttak már ilyen szituációt, azok meg le vannak pontozva :)

Ezek után sok sikert és kellemes napi hangulatot egy olyan munkahelyen, ahol mindenki kinéz, a vezetőség meg szüntelenül keresni fogja a lehetőséget, hogy hogyan tartson be :D

2020. dec. 5. 07:51
 16/18 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó: Senki nem mondta, hogy jó lesz a hangulat a munkahelyen, de ha csak négy órában akarják foglalkoztatni, és annyiban nem keres eleget, akkor hiába hódolna be a főnökségnek, és írná alá a szerződésmódosítást, szépen éhen is halna egy-két hónap után, miután felélte a tartalékait. Ha nem írja alá, és ki sem rúgják, legalább marad a nyolc órás munkája, a nyolc órás fizetéssel, mellette pedig kereshet másik állást. Erről a helyről valószínűleg így is-úgy is mennie kell: vagy azért, mert nem keres eleget ott félidős állásban, vagy pedig azért, mert kiutálják a teljesidős munka miatt. Akkor már csak jobb neki, ha addig is kétszer annyit keres, amíg akad egy új munkahelye, mintha feleannyit keresne, nem?
2020. dec. 5. 11:29
 17/18 anonim ***** válasza:
A megtagadás után jó ha van 2-3 napja...
2020. dec. 5. 13:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Az egy dolog. A kérdező dönt így is, úgy is. Az Ő élete, neki kell tudnia, melyik felel meg most jobban.
2020. dec. 6. 04:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!