Megtagadtam a 4 órára történő áthelyezést és az ezzel járó fizetéscsökkentést de a főnök nem akar kirúgni, mit tehetek ez ügyben?
Eddig 8 órában voltam, de most 4 órára akar áttenni a főnököm , munkatársaim belementek de én meg egy másik munkás nem akarjuk ezt elfogadni, mondtuk, hogy akkor mondjon fel de nem akar kirúgni ez most patt helyzet vagy lehet valami tenni valamelyik oldalról?
Egyébként eddig szerettem itt dolgozni meg jó fej a főnök de most kevesebb pénzt nem akarnék keresni emiatt és az se működik ha én maradok 8 órában a többiek meg nem mert akkor összeveszés lenne belőle. Átmeneti időszak csak elméletileg és nem sokáig tartana.
Az idegenforgalom/turizmus/vendéglátás szektoron kívül, aki nem tud fennmaradni (ergo nem életképes) a jelenlegi helyzetben, azért nem kár.
Én a helyedben inkább önszántamból mondanék fel, és keresnék egy normális CFO-val rendelkező helyet.
A normális CFO-val rendelkező helyeknél szerintem játszik a 24 órás munkaidő keret, nem? Ha jól értelmezem, a végén ott is van egy időszak, amikor kevesebbet keres az ember.
Visszatérve: jelenleg előbb utóbb vagy aláírsz, vagy nem lesz maradásod.Jelenlegi helyzetben sajnos a munkavállaló jogai sokat csorbultak. Nagyon szerencsétlen cégnek kell lennie annak, aki nem tudja jelenleg alátámasztani a 4 óra szükségességét.
Az jó tipp, hogy menj tovább, de ezt már te tudod, milyen szektorban dolgozol, illetve a földrajzi kiszolgáltatottságot. Gondolom nem szellemi munkát végzel. Kérdés, ha felmondanak neked, mert nem írod alá, gondot okoz-e máshol elhelyezkedni, év vége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!