Van olyan preferált időpont, amikor jobban megéri beküldeni az önéletrajzot álláshirdetésre?
Tudom elég hülye kérdés, de egy próbát megér, hátha ezzel tudok növelni 0,1%-ot az esélyeimen. Röviden a lényeg: inkább hétköznap, vagy ugyanolyan jó, ha hétvégén küldöm? Mindegy, hogy munkaidőben küldöm vagy este, vagy inkább legyen meg 8-16 óra között?
Ha van köztetek hr-es aki ismer bármi ilyen preferenciát, megköszönném ha megosztja velem erről a véleményét.
Van. Nálunk legalábbis. (mondjuk én itt a távol-keleten vagyok, úgyhogy a HR-nek van kultúrája)
Ha hétvégén, vagy munkaidőn kívül küldöd (mint sokan mások), akkor a következő életbe léphet (feltételes mód, tehát nem törvényszerű, hogy így lenne):
Tegyük fel, 100-an küldték el a jelentkezést a hétvégén. Hétfő reggel 8-kor a HR-es benyomja a gépet, az ATS nekilát és kiszűr 20-at, a maradék 80 megfelel az alap szűrésen.
A HR-es ilyenkor szerinted szépen meg fogja nézni a 80 önéletrajzot? Nem.
Addig állít az ATS-en egyre szigorúbbra, mígnem maximum 20 marad. Majd ezeket is, hétfő reggel lévén, kénytelen-kelletlen megtekintgeti, de csak a 3 legjobbat rakja félre.
Hétvégén küldött önéletrajznál 20% az esélye, hogy egyáltalán eljut a HR megtekintésig, és 3% hogy megtart.
Ezzel szemben, tekintve hogy az önéletrajzok nagy része nem munkanélküliektől (még a jelenlegi helyzetben sem) érkezik, hanem még dolgozó, munkahely-váltó emberektől, a hétfő (péntek délutántól érkezett mailrengeteg) és péntek (gyorsan elküldött e-mailek, hogy még a hétvége előtt megnézzék), a munkanapok közepe szinte üres ilyen szempontból.
Ha kedd-szerda-csütörtök 9-11:30 között érkezik be az önéletrajz, annál a legnagyobb a valószínűség, hogy a HR-es megtekintéséig eljut és ténylegesen el is olvassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!