Miért érdeke a területi vezetőnek elvágni a szálakat a munkáltatói irány felé?
Ezt vele kéne megbeszélned és velem, közösen. Figyellek. :)
Üdv: A felettesed
Te érted, mit szeretnél kérdezni?
Ha igen, valószínűleg egyedül vagy vele.
Engem például halálra idegel, amikor a csoportvezetőim emberei megkerülik a saját csoportvezetőiket, és hozzám jönnek mindenféle csip-csup ügyekkel, mert azt hiszik, hogy jópont ha engem kérdeznek.
Én ki is szoktam adni az alattam lévő csop.vezeknek, hogy szűrjék meg a dolgokat, mert ha mindenki mindennel hozzám rohangál, akkor az egyrészt elviszi minden időmet, másrészt pont azért vannak ők ott, hogy elrendezzék az egyszerűbb kérdéseket.
Nagyon nyomós ok kell ahhoz, hogy a szolgálati utat valaki megkerülje. Ha ez rendszeresen előfordul, akkor megszűnik a bizalom a közvetlen beosztott és a vezetője között és a főnökre sem feltétlen vet jó fényt az ő főnökei előtt.
Ha mátrix-szerű a vezetési struktúra (akkor sajnállak), akkor mindig ahhoz érdemes menni a problémával aki szerinted a legkompetensebb ü a többieket meg tájékoztatni vagy ha olyan a dolog teljesen nyíltan kommunikálj és akkor senki sem fogja magát kihagyva érezni.
6: nyilván nem egy mátrixot akar megkerülni, hanem úgy érzi, hogy ő "jóban van" a felettese felettesével, és innentől inkább vele beszélne.
Ha mátrix lenne, akkor nem arra hivatkozna, hogy ők jóban vannak, hanem arra, hogy olyan a téma, amivel a másik vezetőhöz kell fordulnia, és ezt sem hagyja a főnöke.
Gyakorlatilag mindenre van ember, viszont igen az a szituáció, hogy a felettesem felettese valamit kiad, de a felettesem hivatkozván a szolgálati útra azt várja el, hogy hagyjam ki a magasabb fórumot.
Innentől tagadjam meg a munkáltató kérését?
Nem egy 40 fős maszek cégről beszélünk, hanem egy nagyobb több száz fős multiról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!