Ausztriában a felszolgáló vagy a bármixer munka a húzósabb?
Figyelt kérdés
2020. nov. 23. 21:28
1/3 anonim válasza:
Ez elég sokmindentől függ. Igazándiból szerintem egyén függő. Elég sok helyen dolgoztam már Ausztriában és az a tapasztalatom, hogy ezt a két szakmát összemossák. Vagy is a báros is ugyan úgy hordja a kaját, és a felszolgálónak is kéne legalább alap báros dolgokat tudni, ez azért van így mert nagy az emberhiány. Legalább is most én a szállodai munkákról beszélek. Mert más egy báros egy szállodában és más egy belvárosi koktél bárban. Úgy szokták, álltalában, az emberek, hogy ha még nincs tapasztalata, és nem jól beszéli a nyelvet (a nem jó alatt olan B1-es szintet éretek), akkor commi ként kezdenek, vagy reggelizetőként. Ezek elég alja melók, a borravaló is kevesebb viszont kezdésnek jó szerintem. Egy Chef de Rang vagy egy bárosnál egy C1-es nyelvtudás már elvárható (egy normális helyen), leginkább a bárosnál, mert ott nem mehetsz ki a bárból ha nem tudsz valamit. De, hogy válaszoljak a kérdésedre is mind a kettő rohadt húzós meló, ha nem bírod a streszt akkor nem neked való a vendéglátás. Nagyon nagy a nyomás, leginkább főszezonban, akkor nyugodtan rászámolhatsz még úgy pluszban 15 órát arra ami a szerződésedben szerepel. Mind a kettő szakmának vannak előnyei illetve hátrányai. Pl A felszolgálónál rohangálhatsz a forró tányérokkal, sok helyen van zimmer stunde, nem is beszélve, hogy te vagy az irányító az idegbeteg konyha és az ideges vendég között. A bárosnak is vannak hátrányai például ugyan úgy felszolgálsz, mert ember hiány van szinte mindenhol a szállodákban (most persze nem de ez változni fog), addig kell ott lenned a részeg vendégekkel még ők úgy gondolják, hogy éppen elég volt nekik mára, soha nem tudod mikor végzel pontosan, továbbá mivel a bárban vagy minden hülye téged talál be elsőnek valami hülyeséggel.
2/3 anonim válasza:
"Nagyon nagy a nyomás, leginkább főszezonban, akkor nyugodtan rászámolhatsz még úgy pluszban 15 órát arra ami a szerződésedben szerepel."
Ezt úgy értettem, hogy hetente rászámolhatsz még pluszban 15 órát nyugodtan főszezonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!