Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt már. Valaki Amerikában?...

Volt már. Valaki Amerikában? Mi a véleménye? Milyen ott? Könnyen lehet ott állást találni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 10. 19:51
 1/7 anonim válasza:

Nagybátyám 18 évesen 56ban lépett le egy szatyorral, aztán 20 év múlva már úgy jött vissza h aranyékszerekkel árusított.

De ott van másik, haverom aki abból élt h fát járt lopni, egyszer csak lelépett.

fél év múlva hazaszólt a rokonoknak h adják el a házát meg az autóját mert nem jön már többet haza...:D

2010. aug. 10. 20:25
 2/7 anonim válasza:
100%
56-ban azért más idők voltak...akkor sokan elmentek, könnyebben! Szerintem ma ha nincs kint ismerős nagyon nehéz jó helyre menni, max au pairnek vagy takarítónak mehetsz. Van kint ismerősöm, eléggé negatívan nyilatkoznak a dolgokról! De ez attól is függ hova akarsz pontosan menni! Jó nagy alaptőke kell elindulásnak az biztos! Sok sikert!
2010. aug. 10. 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Legálisan csak munkavállalói engedéllyel mehetsz ki,azt pedig nehéz megkapni.

Ha illegálisan mégy,akkor feltétlen kell valaki,akinél lakhatsz. Munka pedig lehet takarítás,gyerekre vagy 70-80 éves öregekre vigyázás,többnyire zsidó családoknál. Ott nagyon sok szabályt be kell tartani. A kialkudott pénzt megadják,de egy centtel sem többet. Még akkor is kell lakás,ha valahol bentlakó vagy. A munka bármikor megszűnhet,és beletelhet néhány hétbe,mire új melót találsz. A válság óta pedig egyre kevesebb a lehetőség.

Igaz,hogy több a jövedelmük,mint itthon,de keményen kell dolgozni,és vagyonokat nem lehet gyüjteni.

2010. aug. 10. 20:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Az 1956-ban volt, azóta ott is sok minden változott. És az a bizonyos "amerikai álom" szerte foszlott. Már itt is zsidóznak....tök mindegy milyen család-meg munka..de homlok egyenest más életstílus mint itt. Azért hogy 8 órában gyerekre vigyázz, vagy a Mcdrive-ban álldogálj, nem érdemes kicuccolni.Sokan azt hiszik, majd kint el megy mosogatni, és pár év múlva a Beverly Hillsen fog napozni..hát nagyon nem. Itt is rossz aki minimálbéren él, ott még rosszabb. Akkor meg már itt dolgozz..
2010. aug. 10. 21:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Én egy évig voltam kint, lényegében rabszolgamunkát végeztem. Hát ilyen melót kint ne vállalj, mert a szar is kidolgoztatják belőled a pénzedért. Egy év alatt 2000$-t tudtam félretenni úgy, hogy adtak szállást és nagyon spórolósra vettem a figurát. Egyszerűen nem éri meg.
2010. aug. 10. 21:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Milyen rabszolgamunkát csináltál? Gyárban dolgoztál?

Vajon ott is minimálbért adnak egy gyártósori operátornak, és van-e ott is hajtás meg szigorúság?

2010. aug. 11. 17:17
 7/7 anonim válasza:

Mit akarsz csinálni ?

Ne várjátok, hogy minden rózsaszín lesz ha még egy MSC-d sincs. Babysitterkedni meg gyármunkáskodni az ám a karrier!

Amúgy van valami használható diplomád-> vannak közvetítők, meg önéletrajzos oldalak, kapsz ajánlatot cégtől küldenek neked munkavállalóit és azzal mehetsz. Amúgy sokmindent kell intézni mikor megérkezel.

2010. okt. 13. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!