Februárra kaptam állásajánlatot a szakmámban, egy olyan cégnél ahol szívesen dolgoznék, pályakezdő vagyok. Addig mitévő legyek?
Folyamatban van a mechatronikai MSc képzésem levelező tagozaton, és állást keresek. Pár hete kaptam ajánlatot szakmámban (ipari automatizálás területen), de csak februártól tudnék menni.
Addig kb 3honap van még, és most találtam egy álláshirdetést ami részben a szakmámhoz kötődik (3D tervezés, rajzolás), de úgy érzem nem szívesen dolgoznék ebben évekig. Megérné beadni a jelentkezést, és ha felvennének, akkor majd februárban váltanék arra a cégre ahol kaptam ajánlatot, vagy addig inkább alkalmi munkát kellene keresnem?
Ti hogyan döntenének? Első munkahelyről lenne szó, szakmai gyakorlaton és egyéb 1-2 hónapos munkán kívül nem vállaltam még többet.
Csongrád megye, 22F, mechatronikai mérnök
Kérdezd meg őket, hogy addig nincs-e más szabad pozíció a cégnél.
Ha alkalmi munkában gondolkozol annál még az is jobb lehet ha elmész operátornak ugyanahhoz a céghez aztán februárban váltasz.
"Sok a munkájuk,és nincs szabad emberük." Szerintem ez úgy kamu,ahogy van.
Meg azért igencsak odébb van a február,én nem tudnék ilyen ajánlatot komolyan venni.
Operátori szintről nem tudsz váltani cégen belül.
Én elfogadnám a másik ajánlatot,februárban érdeklődnék,és ha oké váltanék.
A felmondási időhöz nem szoktak ragaszkodni.
Hogy lehet egy diplomás ember ennyire naiv?
NEM KAPTÁL állásajánlatot, csak LERÁZTAK. Ajánlat az, amikor van egy előszerződésed vagy hivatalos állásajánlatod, az, hogy majd jelentkezz újra februárban nem állásajánlat.
Azt hiszem kifejtettem valamit. Szóval a cég ahová jelentkeztem nem hirdetett állást, csak beküldtem az önéletrajzom a központi email címre, azzal a céllal, hogy ha lenne ajánlatuk akkor vegyék fel velem a kapcsolatot. Azért csináltam így, mivel erre mifelénk nem igazán vannak olyan cégek akik ipari automatizálással foglalkoznak, így álláshirdetés sincs. Miután beküldtem az önéletrajzot be is hívtak pár napra rá, és azt mondták hogy személyesen is látni/hallani szerettek volna.
Szóval így nem biztos, hogy lerázás volt, hanem az ajánlatuk tényleg februártól lenne érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!