Megkeresett egy munkaerőkölcsönző/közvetítő cég - ha felvesznek az adott pozícióra, akkor az ő díjukat a munkaadó cég állja vagy én?
Attól függ milyen feltételekkel, mire keresnek.
Toborzááért kiválasztásért kapnak amunkaerő kölcsönzők/fejvadászok jellemzően díjat, van ahol pl. csak a próbaidő letelte után.
Van, hogy ki kell repültetni x.000 km-re az adott munkához, akkor ha egy az egyben ők is állják az ehhez szükséges költségeidet, még kérhetnek Tőled is depositot, amit vissza kapsz később.
Nekem is elárulták, hogy melyik cég az, de:
1. Ez mégis mennyire etikus? Én cégként nem vennék fel olyan munkavállalót, aki ilyen eszközzel él, mert legközelebb majd az én ügyfeleimet fogja megkeresni az én megkerülésemmel.
2. Ha a cég a saját honlapján, illetve más oldalakon keresztül nem hirdette meg az adott pozíciót, mégis hogyan jelentkeznék közvetlenül? "Jó napot, munkaerő-közvetítőn keresztül értesültem a nyitott pozícióról?" :D
2: ha ez a helyzet, akkor nyilván sehogy.
Amúgy nincs ebben semmi etikátlan. Ő egy szolgáltató, te döntöd el, hogy igénybe veszed-e. Bizonyos munkáltatókhoz könnyebb közvetítőn keresztül bejutni (mert már szűrt emberanyag jut be), míg mások előnyben részesítik azt, aki önmaga jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!