Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 20 éves vagyok, levelezőn...

20 éves vagyok, levelezőn végzős. Jogosult lehetek munkanélküli segélyre?

Figyelt kérdés
Eddig közel fél év bejelentett munkám volt, de közel 1,5 éve nem dolgoztam és most szeretnék segélyt igényelni. Lehetséges ez, és hogyan?
2008. nov. 29. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Ha nincs hallgatói jogviszonyod igényelhetsz, és jogosult lehetsz segélyre is, ha munkahelyed bejelentett volt és nem diákmunka (ugyanis az nem számít, ha számítana, lehet, hogy nem is segélyt, hanem járulékot kaptam volna, ami tovább jár és nagyobb összeg is, mint a segély). Hasonlóképp vagyok én is, csak én nappalin végzek, de már jogviszonyom nincs valami hülye szabály miatt.

De keresd fel az illetékes munkaügyi kirendeltséget, vigyél minden papírt, ami a munkaviszonyoddal kapcsolatos, az kell, hogy ki tudják számolni, mire és mennyi időn keresztül vagy jogosult. Megmondanak mindent.

2008. nov. 29. 11:13
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ, a jövő héten a dolog után járok. +1 kérdés (bár ez lehet kicsit buta): esetleg visszamenőleg is lehet igényelni segély/járulékot?
2008. nov. 29. 15:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem, és jobban jársz, ha nem igényeled visszamenőleg. Onnantól érvényes, amikor bejelentkezel regisztráltatni magad. A segély 90 napig jár (nekem dec. végéig, ha addig nem jön össze az a meló, akiknek a visszajelzését még várom), ennek fix összege van. A járulék azt hiszem, fél évig járhat, a korábbi átlagkeresetedből számolják ki, milyen összeg, ahhoz, hogy járulékot kapj, minimum 365 munkaviszonyban töltött nappal kell rendelkezned, ahogy látom, neked ez nem volt meg.
2008. nov. 29. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!