Komolyan ennyit emeltek a postások jövedelmén?
Volt postás kollegával beszéltem egy hete. Azt mondta most eléggé megemelték a bérüket 250.000 nettó. Ő egy egyszerűbb betanított csak szimpla leveleket kihordó segéd-kézbesítő egy 30.000-res lakosú 13 postással ellátott városban. Állítása szerint összefogtak és mindenki ment az igazgatóhoz, hogy ez így nem mehet.
Két éve hagytam ott a postát, mert szégyelltem magam az elvégzett agyzsibbasztó munka mellett a 120.000 forintos nettómmal. Kicsit furcsának találom, hogy ennyi idő alatt megduplázódott volna a bér.
Az elmondása szerint, ha ő egy egyszerű szimpla leveleket hordó betanított kézbesítőként 250.000 nettót kap, akkor egy ajánlott küldeményeket és utalványokat kézhez adó teljes értékű postásnak elvileg akkor meg kellene kapnia a nettó 300.000 forintot.
Amúgy meg is érdemelnék. Csináltam és egészen addig nem gondoltam volna, hogy egy szar körzetben dolgozó postásnak azért nem egyszerű a feladata.
Persze ha 10 évig csinálod ugyanazt akkor a rossz körzet is idővel egyszerűbbé válik sokkal.
De szerintem kamuzott a volt munkatárs. Nem tudom elhinni, hogy ennyit emeljenek. Pedig az volna a jó ha igaz lenne. Örülnék neki, mert megérdemlik.
Vagy ha emeltek, lehet csak helyileg, a többi régió meg le van ...?
Azt tudom, hogy kis falun nem fognak annyit adni mint egy városban.
Szerintetek elképzelhető a 250-300 ezres nettó egy 30.000-res lakosú városban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!